ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ: Σήμερα η συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου Κύριο

09:03 - 22 Απρ 2021 | Αναλύσεις
Ελλάκτωρ: Σήμερα η συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής (22/4) Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Παράλληλα, με πρόσφατη ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ελλάκτωρ έκανε γνωστή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη κατά της εταιρείας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η «υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη».

Σημειώνεται πως λίγο πριν την έναρξη της συνέλευσης, ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθεί κανονικά η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ, το πρωί καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η Greenhill.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελλάκτωρ «το αίτημα προσωρινής διαταγής της μετόχου Greenhill Investments Limited για την αναστολή της από 12.03.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την οποίαν αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν του από 25.02.2021 αιτήματος της ιδίας, απορρίφθηκε. Κατόπιν τούτου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. θα πραγματοποιηθεί σήμερα 22 Απριλίου 2021, στις 11:00 π.μ., όπως είχε προγραμματισθεί».

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα ποσοστά των μετόχων της Ελλάκτωρ, η ολλανδική Reggeborgh κατέχει το 27,34%, στο οποίο περιλαμβάνεται και η option του 12,546% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί και το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου, με τα οποία θα εμφανιστούν στη γενική συνέλευση η πλευρά των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 22 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.