ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες εισηγμένες ετοιμάζουν νέα εταιρικά ομόλογα το 2ο εξάμηνο Κύριο

08:01 - 20 Μαϊ 2021 | Αναλύσεις
Ποιες εισηγμένες ετοιμάζουν νέα εταιρικά ομόλογα το 2ο εξάμηνο
Θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ οι φετινές ομολογιακές εκδόσεις των εισηγμένων εταιριών αφού είναι έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα οι απλοί αποταμιευτές έχουν ανακαλύψει ενδιαφέροντες αποδόσεις στα εταιρικά ομόλογα και στρέφονται σ αυτές τις επενδύσεις μεταφέροντας κεφάλαια από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021  προετοιμάζονται νέες ομολογιακές εκδόσεις ύψους 1 δισ. απο τις εισηγμένες.

 Αξίζει να αναφέρουμε ότι κεφάλαια ύψους 1,85 δισ. ευρώ έχουν αντληθεί μέσω βιβλίων προσφοράς για την έκδοση εταιρικών ομολόγων στη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου 2021 από τις εισηγμένες Alpha Bank, ΔΕΗ, Motor Oil και Mytilineos.

 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισηγμένες που προετοιμάζουν νέες ομολογιακές εκδόσεις είναι οι εξής:

 Κατ αρχάς τα  Ελληνικά Πετρέλαια προετοιμάζουν έκδοση μεταξύ 300 – 400 εκατ. ευρώ, έκδοση η οποία θα είναι ομολογίες βιωσιμότητας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Προς ομολογιακή έκδοση, ύψους 250 -400 εκατ. ευρω προσανατολίζεται μετά την αύξηση κεφαλαίου και η Ελλάκτωρ, μια έκδοση βιωσιμότητας προκειμένου να εξασφαλίσει ένα χαμηλότερο επιτόκιο καθώς η προηγούμενη πράσινη ομολογιακή έκδοση εκδόθηκε με “αλμυρό” επιτόκιο 6,375%. Εξάλλου, εκείνο το ομόλογο δημιουργεί και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης σ ότι αφορά τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

 Νέα ομολογιακή έκδοση, εξετάζει για την επιτάχυνση των επενδύσεων της στις Ανανεώσιμες Πηγές και η Motor Oil, δίχως να έχει αποφασιστεί το ύψος της έκδοσης. Προηγήθηκε η έκδοση ομολόγου 200 εκατ. ευρώ στην εσωτερική αγορά η οποία υπερκαλύφθηκε 5,1 φορές με κουπόνι 1,9%. Υπενθυμίζεται ότι, η εταιρεία διαθέτει και διεθνές ομόλογο, λήξεως 2022 με κουπόνι 3,25%. Προς μια μικρότερη ομολογιακή έκδοση, ύψους 50 εκατ. ευρώ, στην ελληνική εταιρική αγορά ομολόγων θα προχωρήσει η εισηγμένη Fourlis. Η εταιρεία, όπως ήδη ανακοίνωσε προετοιμάζει την απόσχιση ακινήτων καθώς προετοιμάζει και την είσοδο εταιρείας ακινήτων ΑΕΕΑΠ στο χρηματιστήριο.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.