ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Αναμένεται εισροή 190 εκατ. ευρώ στη μετοχή

10:00 - 16 Νοε 2021 | Αναλύσεις
Πρεμιέρα σήμερα στο Χρηματιστήριο για τη διαπραγμάτευση των 150 εκατ. νέων μετοχών της ΔΕΗ. Προβλέψεις για την κατεύθυνση που θα πάρει η τιμή της μετοχής είναι δύσκολο να γίνουν. Σίγουρο είναι ότι όσοι αγόρασαν στα 9 ευρώ, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των 10,42 ευρώ, γράφουν ήδη μία υπεραξία σχεδόν 16%. Εύλογο είναι λοιπόν να περιμένει κανείς ότι κάποιοι από τους νέους μετόχους θα είμαι έτοιμοι να ρευστοποιήσουν από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης. Μάλλον δεν θα είναι πολλοί.

Οι περισσότερες μετοχές έχουν κατανεμηθεί σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για να κερδίσουν σε μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα -άλλωστε οι ανάδοχοι ήταν πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουν μεγάλη συμμετοχή από hedge funds στην αύξηση. Ένα μικρό ποσοστό μετοχών της έκδοσης,  που προήλθε από τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, έχουν κατανεμηθεί σε Έλληνες μικροεπενδυτές που είναι και πιθανότερο να έχουν σήμερα έφεση προς τη γρήγορη ρευστοποίηση κερδών. Η λογική λέει ότι θα υπάρξει ζήτηση για να αντισταθμίσει αυτή την προσφορά, αλλά μόνο στο ταμπλό θα φανεί πραγματικά ποια θα είναι η ισορροπία που θα βρεθεί.

Έχουμε και τον παράγοντα «ένταξη στους δείκτες της MSCI», με τους ειδικούς να προβλέπουν εισροές 190 εκατ. ευρώ στη μετοχή της ΔΕΗ. Οι συναλλαγές αυτές θα πρέπει να γίνουν σήμερα στο τέλος της συνεδρίασης, οπότε το ΧΑ πάει για εντυπωσιακά αυξημένο τζίρο συναλλαγών. Όσον αφορά τα τεμάχια, λόγω MSCI προβλέπουν 16 με 17 εκατ. μετοχές, οπότε το σύνολο των μετοχών της ΔΕΗ που θα αλλάξουν σήμερα χέρια δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 25 εκατ. τεμάχια.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.