ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Equities: Στα €17,90 η τιμή-στόχος για την Titan Cement

21:29 - 24 Ιαν 2022 | Αναλύσεις
Eurobank Equities: Στα €17,90 η τιμή-στόχος για την Titan Cement
Νέα τιμή-στόχο στα 17,90 ευρώ από 20 ευρώ προηγουμένως δίνει για τη μετοχή της Titan Cement η Eurobank Equities, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση «buy».

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μείωση της τιμής-στόχου αντικατοπτρίζει τις χαμηλότερες εκτιμήσεις της για τα EBITDA της εταιρείας, αλλά και τις χαμηλότερες αποτιμήσεις των ανταγωνιστών της.

Η Eurobank Equities παρατηρεί ότι η μετοχή της Titan επιβαρύνθηκε αφενός από την αναστάτωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και από ορισμένες γεωπολιτικές εντάσεις, που αύξησαν με τη σειρά τους το κόστος εισροών.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί, ωστόσο θετική στάση για την εταιρεία, ενώ αναμένει να επαναξιολογήσει τη στάση της μετά τη βελτίωση της «ορατότητας» όσον αφορά το κόστος εισροών της εταιρείας.

Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της μετοχής κατά περίπου 22%, με τη χρηματιστηριακή να επισημαίνει ότι διαπραγματεύεται περίπου 20% χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα και με discount περίπου 10% χαμηλότερα έναντι των ανταγωνιστών της.

Για την περίοδο 2021-2023, η Eurobank Equities αναμένει μείωση των EBITDA κατά 6,5% λόγω της επιβάρυνσης από τις «φουσκωμένες» τιμές ενέργειας και του κόστους μεταφοράς προϊόντων. Παράλληλα, αναμένει πως τα χρέη της Titan θα μειωθούν με βραδύτερο ρυθμό από το προσδοκώμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.