ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρόταση της Eurobank Equities για τα μετοχικά ράλι

16:30 - 18 Μαρ 2022 | Αναλύσεις
Η πρόταση της Eurobank Equities για τα μετοχικά ράλι
Σημαντικά περιθώρια ανόδου για ορισμένες μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαπιστώνει, η οποία περιμένει διατήρηση της μεταβλητότητας έως ότου απομακρυνθεί τελείως η γεωπολιτική αβεβαιότητα από τις αγορές.

Η Eurobank Equities συστήνει στους επενδυτές να αντιμετωπίζουν το κάθε ράλι των μετοχών στο Χρηματιστήριο σαν ευκαιρία για πωλήσεις, καθώς εκτιμά ότι όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η όποια βελτίωση της διάθεσης για ρίσκο δεν είναι διατηρήσιμη.

Πέραν του ότι προκαλεί μεταβλητότητα, ο πόλεμος οδηγεί σε μία αλλαγή καθεστώτος, με δεδομένες τις επιπτώσεις που έχει στις τιμές των πρώτων υλών και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, σημειώνει η χρηματιστηριακή. Επομένως, το ΧΑ θα συνεχίσει να ανησυχεί για τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων στην ανάπτυξη και τα αρνητικά σενάρια από μια κλιμάκωση της σύγκρουσης (π.χ. από τη διαταραχή των ροών του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη).

Το βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής εταιρείας περιλαμβάνει την επιδείνωση της σχέσης ανάπτυξης/πληθωρισμού, αλλά και τη βελτίωση της σχέσης ΑΕΠ/εταιρικής κερδοφορίας, κάτι που δημιουργεί αξιοσημείωτο χώρο για υπερ-αποδόσεις στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Mytilineos, Fourlis και τράπεζες (ιδίως της Εθνικής Τράπεζας). 

Αντίθετα, προτείνει στους επενδυτές να τροποποιήσουν ελαφρώς το χαρτοφυλάκιό τους και να απομακρυνθούν από την έκθεση στα εμπορεύματα, αφαιρώντας τη μετοχή της ΔΕΗ (αν και διατηρεί τη σύσταση Buy, δεδομένων των φθηνών αποτιμήσεων). 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:56 - 18 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.