ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca Cola HBC: Αύξηση 34,5% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου Κύριο

09:26 - 11 Αυγ 2022 | Αναλύσεις
Coca Cola HBC: Αύξηση 34,5% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου
Σημαντική αύξηση κερδών και εσόδων εμφανίζει στο εξάμηνο η Coca Cola HBC.

Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 316 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 34,5% σε ετήσια βάση.

Ο όγκος πωλήσεων της εισηγμένης εμφανίζει άνοδο 18,1% ενώ τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις εμφανίζουν άνοδο 29,6% στα 4,2 δισ. ευρώ. 

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 275,7 εκατ. ευρώ, με πτώση 21,3% σε ετήσια βάση. 

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 55,4 εκατ. ευρώ στα 332,9 εκατ. ευρώ. 

Ο CEO της Cοca Cola ΗBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, υπογραμμίζει τις ισχυρές επιδόσεις εξαμήνου, τονίζοντας ότι «συνεχίσαμε να εκτελούμε τη στρατηγική ανάπτυξής με προσήλωση και πειθαρχία». 

«Είμαι ικανοποιημένος που επιτύχαμε ισχυρή οργανική ανάπτυξη, ισορροπημένη μεταξύ όγκου και εσόδων ανά περίπτωση. Η τιμολόγηση, το μείγμα και η αποδοτικότητα κόστους βοήθησαν στον μετριασμό των αυξήσεων του κόστους εισροών, υποστηρίζοντας την επιτυχημένη μετατροπή της αύξησης των εσόδων σε κέρδη και ταμειακές ροές.

Η συνεχής επένδυση σε ευκαιρίες υψηλού δυναμικού και η ικανότητα στην προτεραιοποίηση επί σειρά ετών μας δίνει ανάπτυξη σήμερα. Και παραμένουμε σε αυτή την πορεία, με στοχευμένες επενδύσεις για ανάπτυξη.

Έχουμε μεγάλη πεποίθηση ότι οι στενές συνεργασίες με τους πελάτες μας, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο και οι δυνατότητες των ανθρώπων μας θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε μια περίοδο μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

Επαναφέρουμε το guidance για το 2022 και αναμένουμε να δημιουργήσουμε συγκρίσιμα EBIT της τάξης των 740-820 εκατομμυρίων ευρώ». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.