ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Τα γκρίζα σύννεφα του διεθνούς περιβάλλοντος δεν επιτρέπουν αισιοδοξία

09:50 - 05 Σεπ 2022 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Τα γκρίζα σύννεφα του διεθνούς περιβάλλοντος δεν επιτρέπουν αισιοδοξία
Την περασμένη εβδομάδα το ελληνικό χρηµατιστήριο συνέχισε την υποχώρηση αρνούµενο να συγχρονιστεί µε την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, επηρεαζόµενο ενδεχοµένως από την αρνητική για την Ελλάδα έκθεση της Citibank, µε την αγορά οµολόγων να παραµένει σε επιφυλακή.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 4,165%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,78%) κατέγραψε απώλειες µε την Εθνική (-1,89%) να υποαποδίδει αλλά την Πειραιώς (+1,64%) να διαφοροποιείται. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+6,11%), η Aegean (+1,93%), η Βιοχάλκο (+1,78%) και ο Τιτάν (+1,03%).

Απολογιστικά, 50 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 52 εκείνων που υποχώρησαν. Την Τετάρτη η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το ΑΕΠ το 2ου τρίµηνου.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ανακοινώνουν τα 6µηνιαία αποτελέσµατά τους ο Φουρλής, η ∆ΕΗ, η Infoquest, ο Σσράντης και η Ανδροµέδα. Σήµερα ∆ευτέρα η Wall Street παραµένει κλειστή.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, τα γκρίζα σύννεφα του διεθνούς περιβάλλοντος και το ρευστό πολιτικό σκηνικό δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία, µε τους αγοραστές να καλούνται να επιβεβαιώσουν τις 844 µονάδες του ως σηµείου στήριξης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.