ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική παρέμβαση για το φορτίο (LNG) που δεν παρέλαβε ποτέ ο ΔΕΣΦΑ

11:20 - 28 Ιαν 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

O προϊστάμενος εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών, κ.Ι. Σακελάκος ανέθεσε με παραγγελία του στον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ.Αδάμη τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την υπόθεση του φορτίου LNG, το οποίο παρανόμως ο ΔΕΣΦΑ δεν είχε λάβει.
Η προανακριτική θα προσπαθήσει να διευκρινίσει αν υπάρχουν συγκεκριμένοι υπεύθυνοι για την τέλεση ποινικών αδικημάτων αν το δημόσιο ή η δημόσια εταιρεία υπέστη ζημία και ποιος ευθύνεται και αν υπάρχουν πλην των φυσικών και ηθικοί αυτουργοί.

Υπενθυμίζεται πως οι όμιλοι Μυτιληναίου και Motor Oil είχαν επιχειρήσει να εισάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) αλλά ο ΔΕΣΦΑ επικαλούμενος προσχηματικά αδυναμία ερμηνείας, σαφούς κατά τα άλλα, υπουργικής απόφασης, παρεμπόδισε την παραλαβή του φορτίου στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.

Οι δυο όμιλοι ακολούθησαν εγκαίρως όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη παραλαβή του φορτίου στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα και γενικά να εξασφαλίσουν τη χρήση του εθνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:42 - 28 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.