ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μυαλό ενός ακτοπλόου...

01:58 - 07 Ιουλ 2011
stavroula

Από stavroula

Με το πετρέλαιο να τείνει να σταθεροποιηθεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, κάποιοι κλάδοι της οικονομίας δε νοούν να το αντιληφθούν. Είναι γεγονός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφθάνουν από τα νησιά μας, ότι η τουριστική κίνηση φέτος είναι πιθανό να ξελασπώσει την «πελαγωμένη» ελληνική οικονομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για αύξηση άνω του 20% της κίνησης στη Μύκονο και κοντά στο... 30% για τη Ρόδο! Επίσης, διψήφια ποσοστά αύξησης ακούγονται και για την Κρήτη. Σημειωτέον, ότι οι τρεις αυτοί προορισμοί είναι το δείγμα των ξενοδόχων, αλλά και του κράτους για το πως πάει ο τουρισμός κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Τα στοιχεία είναι πολύ λίγα για τους Έλληνες. Δηλαδή, για το αν οι Έλληνες κάνουν διακοπές. Σημειωτέον, ότι υπάρχει έκθεση της ΓΣΕΕ που λέει ότι έξι στους δέκα δεν θα φύγουν διακοπές και πολλοί από εμάς έχουμε κοντινούς μας ανθρώπους που σκέφτονται αν θα φύγουν και μία εβδομάδα... Τί σχέση έχουν αυτά με το πετρέλαιο; Είναι αδιανόητο διερωτώνται παράγοντες της αγοράς και της οικονομίας, να μην έχει περάσει η μείωση του πετρελαίου στο κόστος των εισιτηρίων της ακτοπλοϊας. Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει περίπου κατά 10 δολ. εδώ κι ένα μήνα και δεν έχει περάσει καμία απολύτως μείωση στα εισιτήρια των πλοίων. Όπως επίσης δεν έχει περάσει η κατάργηση τέλους υπέρ τρίτων...  Οι Έλληνες φέτος μπορεί να μην έχουν λεφτά. Μπορεί να έχουν του χρόνου. Οι ξένοι όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθουν του χρόνου... Μήπως να το έβλεπαν το ζήτημα οι καπεταναίοι;

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 07 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.