ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
"Είπα, ξείπα" Σπίρτζη για τα εισιτήρια

"Είπα, ξείπα" Σπίρτζη για τα εισιτήρια Κύριο

12:09 - 20 Οκτ 2015
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Αρχικώς είπε ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων. Μετά είπε ότι θα αυξηθούν για κάποιες κατηγορίες (αδιευκρίνιστο για ποιες). Μετά είπε θα αλλάξει όλη η τιμολογιακή πολιτική. Και τώρα επιβεβαιώνει ότι θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων αλλά θα προσπαθήσει – όπως προσπάθησε να μην αυξήσει τις τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων – να διατηρήσει σταθερές τις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών. Και οι επιβάτες βρίσκονται ανάμεσα στις αντικρουόμενες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και ο συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές ανέβηκε στο 23% από 13% οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα οι συγκοινωνιακές εταιρείες να έχουν επωμιστεί το κόστος.

Με ασαφείς δηλώσεις ο κ. Σπίρτζης αρχικώς έκανε λόγο για αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής ώστε να μην επιβαρυνθούν όλοι οι μετακινούμενοι. Με σημερινές του όμως δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε ότι ο ΦΠΑ θα επιβληθεί στα μεμονωμένα εισιτήρια ενώ τόνισε ότι προσπαθεί να κρατήσει αμετάβλητες τις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών. «Περιμένουμε από τις υπηρεσίες τη μελέτη για να δούμε πόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο και αν βγαίνει αυτό το μοντέλο», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι για τα ΑμεΑ και τους ανέργους θα εξακολουθήσει να υπάρχει ατέλεια. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 20 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.