ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Για το «Μέλλον της Ευρώπης» στην Ευρωβουλή ο Μακρόν!

Για το «Μέλλον της Ευρώπης» στην Ευρωβουλή ο Μακρόν! Κύριο

09:19 - 16 Απρ 2018
Νένα Σώκου

Από Νένα Σώκου

Αύριο το πρωί. στις 10 π.μ (ώρα Γαλλίας), ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «Μέλλον της Ευρώπης», στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων που έχει καθιερώσει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν διπλωματικοί παρατηρητές στο Στρασβούργο, το πρωινό της Τρίτης δεν αναμένεται ιδιαίτερα ευχάριστο για τον Γάλλο Πρόεδρο, δεδομένου ότι πληθώρα ευρωβουλευτών προτίθεται, στη σχετική συζήτηση που θ’ ακολουθήσει, ν’ ασχοληθεί λιγότερο με το «Μέλλον της Ευρώπης» και περισσότερο με την συμμετοχή της Γαλλίας στις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του στο Στρασβούργο, πάντως, ο Εμμανουέλ Μακρόν θα συνυπογράψει με τον Αντόνιο Ταγιάνι και τριετές συμβόλαιο, με το οποίο θα παρατείνεται η αναγνώριση της πόλης του Στρασβούργου ως έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γεγονός που αναμένεται να δυσαρεστήσει τους υπέρμαχους της μεταφοράς της έδρας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται και διαβουλεύσεις με πολίτες, για το «Μέλλον της Ευρώπης», στα γειτονικά του Στρασβούργου βουνά των Vosges στο Epinal.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 16 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.