ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Οικονόμου έριξε λάδι στη φωτιά του Λιγνάδη, αλλά... έσβησε τον ανασχηματισμό

Ο Οικονόμου έριξε λάδι στη φωτιά του Λιγνάδη, αλλά... έσβησε τον ανασχηματισμό Κύριο

12:13 - 19 Ιουλ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση Λιγνάδη και στο "θόρυβο" προκαλέσει η απόφαση αποφυλάκισής του, παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων, έδωσε την Τρίτη (19/7) στην ενημέρωση των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προβαίνει σε απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης. «Η κοινωνία αναρωτιέται εύλογα πώς γίνεται ένας καταδικασμένος για βιασμό να αφήνεται ελεύθερος. αλλά από αυτό το σημείο να γίνεται απόπειρα απαξίωσης της δικαιοσύνης υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση».

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε αναστολή υπό όρους μέχρι την έφεση με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του με βάση το νόμο του 2010 που ίσχυε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν το δικαστήριο έκρινε με βάση τις αλλαγές που έκανε στο νόμο η Νέα Δημοκρατία, η ποινή του θα ήταν ισόβια και επομένως δεν θα μπορούσε να πάρει αναστολή και να αποφυλακιστεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης για την ενεργειακή κρίση και τόνισε ότι «έχουμε λαβει όλα τα αναγκαία μέτρα και λαμβάνουμε υπόψη μας όλα τα σενάρια, για να μην έχουμε προβλήματα όσον αφορά την εφοδιαστική μας αλυσίδα».

Παράλληλα, απέκλεισε τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Ως γνωστόν, βέβαια, οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλονται και όπως λέει το δημοσιογραφικό κλισέ αποτελούν "αποκλειστικό προνόμιο" του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.