ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Της Αμύνης τα παιδιά...

Της Αμύνης τα παιδιά... Κύριο

14:28 - 17 Ιαν 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Αντιστάθηκα τόσες ημέρες να γράψω για τα… βασιλικά, αλλά τελικά σκέφτηκα γιατί να μην ποτιστώ κι εγώ σαν καλή γλάστρα. Άλλωστε, υπάρχει τρόπος για να βγει και κάτι καλό από αυτή την ιστορία.

Καταρχάς, επειδή βλέπω πολύ κόσμο να στενοχωριέται επειδή πήγαν 3.000 γραφικοί να προσκυνήσουν τον τέως, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να «σκάτε». Δεν αντιλαμβάνομαι βασικά γιατί να στενοχωρηθώ. Ήξερα πως υπάρχουν βασιλικοί ακόμα στην Ελλάδα (ειδικά στη Μάνη). Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Έχει ημερομηνία λήξης η φάση εδώ και δεν ανησυχώ.

Όσο για τα κανάλια που μας «ζάλισαν» τόσες ημέρες, δεν νομίζω πως περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. «Αίμα, σπέρμα, στέμμα», έλεγε το παλιό ρητό και το τρίτο στην Ελλάδα είναι σπάνιο. Να έχαναν τέτοια ευκαιρία;

Πραγματικά, όμως, δεν υπάρχει λόγος για περισσότερη ανάλυση:

«Της Αμύνης τα παιδιά διώξανε τον Βασιλιά και του κόψαν τα βρακιά του για να πάει στην δουλειά του τον περίδρομο να τρώει με το ξένο του το σόι»

Να γυρίσει η μοναρχία στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση. Τώρα επειδή το φιλοθεάμον κοινό θέλει και λίγο ελληνικό «Crown» δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι μην πάρουν χαμπάρι αυτοί οι Γλυξμπουργκαίοι τι λιγούρια είμαστε και βάλουν για βουλευτές, αλλά δεν νομίζω να μας καταδεχθούν. Και στην τελική, όπως αποδείχθηκε από την παρουσία μεγαλοστελεχών της στην κηδεία, η ΝΔ καλύπτει τους φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους στην Ελλάδα.

Πάμε λοιπόν στους πραγματικούς βασιλιάδες με τους οποίους αξίζει να ασχοληθούμε:

«Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς» του Τέρι Γκίλιαμ είναι μία καλή περίπτωση βασιλιά και την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Πρόκειται για ταινία του 1991 με εξαιρετικές ερμηνείες και ιδιαίτερο σενάριο. Όσοι δεν το έχουν δει ας το ψάξουν και οι υπόλοιποι ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας.

Ακόμα καλύτερη πρόταση και μάλιστα «made in Greece» αποτελεί ο «Βασιλιάς» του Νίκου Γραμματικού με τον Βαγγέλη Μουρική. Εκπληκτική ταινία. Δείτε τη ΕΔΩ

Αν πάλι δεν είστε του σινεμά, δείτε μπάσκετ. Ο Βασιλιάς Λεμπρόν παίζει ακόμα στους Λέικερς και σίγουρα έχει περισσότερα να σας προσφέρει. Απολαυστικό το NBA.

Να μην ξεχνάμε βέβαια και τον Βασιλιά Πελέ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα. To ντοκιμαντέρ «Pele» στο Netflix σίγουρα είναι καλύτερο από τα γραφικά του Ευαγγελάτου με τα μνήματα στο Τατόι.

Τέλος, για τους πιο απαιτητικούς μια καλή παρτίδα σκάκι μπορεί να ικανοποιήσει και τα πιο... φιλοβασιλικά ένστικτα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 17 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.