ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρακολουθήσεις: O Βενιζέλος κρατάει τα «μπόσικα»

Παρακολουθήσεις: O Βενιζέλος κρατάει τα «μπόσικα» Κύριο

08:55 - 30 Ιαν 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου σε φιλοσυριζέικη εκδήλωση για τις υποκλοπές και μάλιστα με τίτλο "Μένουμε Ευρώπη;" ξεσήκωσε αντιδράσεις. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε πάντως τη δική του εξήγηση για το γεγονός ότι στην υπόθεση των παρακολουθήσεων παίρνει ξεκάθαρη αντικυβερνητική θέση.

"Δέχθηκα κριτική από υποτίθεται ομοϊδεάτες", είπε "καρφώνοντας" την Άννα Διαμαντοπούλου και συνέχισε λέγοντας πως "δικαιούμαι να λέω την επιστημονική μου άποψη για τις υποκλοπές".

Πρόσθεσε ακόμα πως η υπόθεση αφορά και το ΠΑΣΟΚ: "Δικαιούται το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου είναι θύμα παρακολούθησης να επικαλείται αυτά που λέω ή είναι ύποπτη και η σχέση με το κόμμα του οποίου υπήρξα αρχηγός και το οποίο ακρωτηριάστηκε σηκώνοντας τραγικά δυσανάλογο βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης;", αναρωτήθηκε για να συνεχίσει δηλώνοντας "πολιτικά απελεύθερος".

"Είμαι πολιτικά και κομματικά απελεύθερος, απολαμβάνω τη σφαίρα της μεταπολιτικής, αλλά υπερασπίζομαι την επιστημονική μου συνείδηση, σοβαρότητα, αξιοπιστία και κυρίως πειστικότητα", είπε και υπογράμμισε:

"Όποιος πιστεύει πολιτικά ότι πρέπει να σωπάσουμε ενώπιον των υποκλοπών για να μην επωφεληθούν οι «άλλοι», απλώς δεν βοηθά τους «άλλους» να είναι πράγματι «άλλοι»".

Στο τέλος της συζήτησης και έπειτα από σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Βενιζέλος έδωσε ακόμα έναν λόγο που βγαίνει... μπροστά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Όπως είπε, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα αντιπολίτευσης και βασικά διαπιστώνει πως δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Συνεπώς, καθώς οι ισορροπίες δύσκολα θα ανατραπούν στις εκλογές, πιστεύει πως έχει ευθύνη να κρατά τα... μπόσικα, ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του σαν μέρος εκείνων που εντός πλαισίου κρατάνε τα μπόσικα για τις θεμελειώδεις λειτουργίες του δικαιοκρατικού συστήματος.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως δεν μπορεί να είναι τόσο ανιδιοτελής η στάση του. Πάντως, εμείς αυτά ακούσαμε στο Γκαίτε. Το μέλλον θα δείξει...

Τελευταία τροποποίηση στις 23:11 - 29 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.