ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι νέες επιλογές Τσίπρα μετά το «φιάσκο» σε Σέρρες και Δωδεκάνησα

Οι νέες επιλογές Τσίπρα μετά το «φιάσκο» σε Σέρρες και Δωδεκάνησα Κύριο

11:02 - 05 Ιουν 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος σε Σέρρες και Δωδεκάνησα δεν στέφθηκε με επιτυχία και ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τις επιλογές του.

Στις Σέρρες, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατεβαίνει απέναντι στον Κώστα Αχ. Καραμανλή και παρά το δυστύχημα στα Τέμπη, η ΝΔ πήρε 47% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, στα Δωδεκάνησα η ΝΔ πήρε 50% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%.

Μοιραία, ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει... ρότα και όπως ανακοινώθηκε θα είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο και τη Δυτική Αθήνα.

Οι επιλογές του δεν είναι φυσικά τυχαίες. Η Κρήτη βάφτηκε μπλε, ενώ παραδοσιακά ψηφίζει... προοδευτικά. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε δυνάμεις και από το ΠΑΣΟΚ, με τον Αλέξη Τσίπρα να βγαίνει μπροστά για να ανακόψει την πτωτική πορεία.

Στόχος του είναι να πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση και σύμφωνα με πληροφορίες οργανώνει μία μεγάλη περιοδεία στο νησί.

Η δεύτερη επιλογή, να είναι δηλαδή υποψήφιος στη Δυτική Αττική, έρχεται έπειτα από αναλύσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πετύχει εκεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οι λαϊκές γειτονιές έχουν στο παρελθόν αποτελέσει κινητήριο δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει υποψήφιος και στην Α' Πειραιά, απ' όπου αναμένεται να κρατήσει και την έδρα στην επόμενη Βουλή.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ  

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 05 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.