ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυπνήστε ρεεεεεεε…..

08:48 - 14 Μαρ 2024
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Πολύ φοβάμαι ότι η πολιτική τάξη της χώρας – ή τουλάχιστον αυτή που διατείνεται ότι εκπροσωπεί τους πολίτες από τη Νέα Δημοκρατία (περιλαμβανομένης) και αριστερά, άρα τα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» - δεν παίρνει χαμπάρι τι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Και αν παίρνει χαμπάρι, ή αδυνατεί να αντιδράσει, ή δεν ενδιαφέρεται και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.

Προς ενημέρωσή της λοιπόν, αλλά και για να υπάρχουν άλλοθι, φτηνές δικαιολογίες και τιποτένια δήθεν:

Πρώτον, στη Θεσσαλονίκη συνέβησαν ανατριχιαστικά γεγονότα πράγματα το περασμένο Σαββατοκύριακο:

 Ένας όχλος ανηλίκων και ενηλίκων κόντεψε να λυντσάρει δύο μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να περάσουν από δίπλα. Δεν τα κατάφεραν στο τσακ επειδή οι δύο πρόλαβαν να καταφύγουν σε ένα καφενείο μέχρι που κατέφθασε η αστυνομία και τους γλίτωσε, συλλαμβάνοντας παράλληλα κάποιους από τους κεφαλοκυνηγούς. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το παρά λίγο λυντσάρισμα, ένας πολτός άλλων παρευρισκομένων, είτε παρακολουθούσε αδιάφορα, είτε απολάμβανε τη φάση, πιθανότατα επικροτώντας κιόλας. Κατά τις πληροφορίες από τους συλληφθέντες οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι για ενηλικιωθούν σε πλαίσιο βίας, ρατσισμούς, ακραίας παραβατικότητας και ατιμωρησίας.

Την επόμενη μέρα και στη διάρκεια  διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της προηγουμένης, κουκουλοφόροι προπηλάκισαν τον Κασσελάκη (ως ομοφυλόφιλο, όχι ως πολιτικό) ενώ προσερχόταν σε φεστιβάλ κινηματογράφου και παράλληλα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικό που υπήρχε εκεί με άλλους συναδέλφους του για να τηρούν την τάξη. Για να ακολουθήσει μία τρομακτική πραγματικότητα που περιελάμβανε την ανενόχλητη αποχώρηση των κουκουλοφόρων χωρίς αντίδραση από τους αστυνομικούς, την εντελώς τρομαγμένη συμβουλή του τραυματισμένου αστυνομικού προς την οικογένειά του να μη προχωρήσει σε καταγγελίες και ενέργειες που θα μπορούσαν να εξοργίσουν τους κουκουλοφόρους επειδή είχαν πάρει τα πηλίκιο του και ήξεραν το όνομα και τη διεύθυνσή του.

Διαπιστώσεις:

Είναι προφανές ότι για άλλη μία φορά η αστυνομία αδράνησε και δεν εκτέλεσε την αποστολή της ή κοινώς «τα έκλασε». Είναι επίσης προφανές ότι ο τραυματίας αξιωματικός της αστυνομίας είτε γνωρίζει πολύ καλά την ανικανότητα της υπηρεσίας του να προστατέψει την οικογένειά του, είτε γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από τους κουκουλοφόρους και φοβάται, είτε και τα δύο. Είναι τέλος προφανές ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα κρίνοντας από τις πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο από κτήνη που επευφημούν και το παρά λίγο λυντσάρισμα των δύο ΛΟΑΤΚΙ από όχλο το Σάββατο και τον προπηλακισμό  την Κυριακή του Κασσελάκη ως ομοφυλόφιλου και τον τραυματισμό του αστυνομικού από κουκουλοφόρους.

Επισημαίνεται ότι αυτές οι καθαρά ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές εκδηλώνονται δίχως φόβο και με μεγάλο πάθος μετά από τις επιθετικές θέσεις και τις αντιδράσεις  της επίσημης Εκκλησίας και διαφόρων μητροπολιτών και κληρικών απέναντι στη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.  Επισημαίνεται επίσης ότι αυτά συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη (αγαπημένη πατρίδα μου για να μην υπάρχει παρεξήγηση), πόλη όπου επιρροή της Εκκλησίας είναι πολύ μεγάλη και με πλούσιο ιστορικό επώασης του αυγού του φιδιού σε πολλές περιπτώσεις στη διάρκεια της ιστορίας μετά την απελευθέρωσή της. Ξεκινώντας από τη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α’ το 1913,  την ίδρυση της φασιστικής οργάνωσης ΕΕΕ το 1927 και τη δραστηριότητά της στο μεσοπόλεμο, το έντονο αντισημιτικό κλίμα που έφτασε στην αποκορύφωσή του με τον εμπρησμό της εβραϊκής συνοικίας Κάμπελ το 1931, το εργατικό συλλαλητήριο του 1936 που κατέληξε στο θάνατο διαδηλωτών,  τις πολλές φιλοναζιστικές οργανώσεις στη διάρκεια της κατοχής, τη δολοφονία του στελέχους του ΚΚΕ Γιάννη Ζεύγου το 1947, τη δολοφονία  του αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ το 1948, τη δολοφονία Λαμπράκη το 1963, τη δολοφονία του βουλευτή Τσαρουχά στη διάρκεια της χούντας, το παρα λίγο λυντσάρισμα του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη πριν μερικά χρόνια.  Στην αλυσίδα αυτών των αιματηρών γεγονότων η στάση της αστυνομίας ήταν πάντα σχεδόν συμμετοχική. Όταν δεν συμμετείχε η στάση της χαρακτηριζόταν από αδράνεια…

Στην Αθήνα

Δεύτερον, στην Αθήνα παράλληλα την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν πυρπολήσεις αυτοκινήτων σε διάφορες γειτονιές, επιδρομή τρομοκρατών πόλεων/ μπαχαλάκηδων από τον πανεπιστημιακό χώρο του Ζωγράφου που κατέληξε σε πυρπολήσεις πάλι αυτοκινήτων και πρόκληση ζημιών στην περιοχή – η αστυνομία που ανέμενε την επιδρομή περιορίστηκε να συστήσει στους κατοίκους να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους, δεν αντέδρασε κατά τα άλλα και δεν έκανε καμία σύλληψη - , καθημερινές τηλεφωνικές προειδοποιήσεις για βόμβες που δήθεν έχουν τοποθετηθεί ώστε να προκαλείται χάος και εκρήξεις ισχυρών βομβών στον Πειραιά και την Καλλιθέα, έργα μαφιόζων σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλες ζημιές στα πέριξ.

Διαπιστώσεις: Η αποθράσυνση, δίχως συνέπειες, των μπαχαλάκηδων συνεχίζεται και είναι φανερό ότι επιδίδονται σε αντάρτικο πόλεων με την κυβέρνηση να μη δείχνει βούληση να τους πατάξει, την αστυνομία ανήμπορη ή ανίκανη ή και τα δύο να προχωρήσει σε στοιχειώδεις συλλήψεις, την δικαιοσύνη ελαστική, φοβισμένη και ευνουχισμένη. Είναι επίσης φανερό ότι μαίνεται πόλεμος μαφιόζων που έχουν εισχωρήσει σε διάφορα επαγγέλματα που εξασφαλίζουν παράνομα και αφορολόγητα κέρδη – βενζινάδικα, κάβες, μάντρες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων  - με νοθευμένα ποτά και καύσιμα και ξέπλυμα βέβαια. Το ίδιο ισχύει και με τα λαθραία τσιγάρα. Και πάλι η αστυνομία επιδεικνύει … αξιόλογη αδράνεια έως ανικανότητα να ελέγξει ή να προλάβει καταστάσεις

Συμπέρασμα : Η βία είναι διάχυτη σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινάει από τα σχολεία και ασκείται ποικιλοτρόπως μέσα στην καθημερινότητα με την ανοχή μίας κακομαθημένης, διεφθαρμένης και αδιάφορης κοινωνίας που παρέχει συνεχώς στον εαυτό της ελαφρυντικά που δεν της αξίζουν γι΄αυτό που είναι (για την κατάντιά της δηλαδή). Έχει σημασία ότι σε πρόσφατη έρευνα σε αμερικανούς τουρίστες, εκείνοι τόνισαν ότι τα αρνητικά στοιχεία ήταν η βρώμα στα μέσα μαζικής κυκλοφορίας και η έλλειψη ασφάλειας.

Ξυπνήστε ρεεεεεεεε….

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.