ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγα λάθος η απεργία ΠΝΟ και ΚΤΕΛ

01:24 - 09 Απρ 2012
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Οι απεργίες των ναυτεργατών της ΠΝΟ και των οδηγών των ΚΤΕΛ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα έχουν μόνο θύματα. Είναι άσκοπες και βλαπτικές για ολόκληρη την κοινωνία και για τους ίδιους τους απεργούς.

 

Ποιοί θίγονται απο αυτές τις απεργίες;

Οι καταταλαιπωρημένοι πολίτες που θέλουν να πάνε για Πάσχα στα νησιά ή στα χωριά τους ( εννοείται οτι με το ΚΤΕΛ πάνε στο χωριό οι λιγότερο εύποροι πολίτες).

Οι νησιώτες επιχειρηματίες (ξέρετε στα νησιά οι επιχειρηματίες είναι μεροκαματιάρηδες, δεν έχει στα νησιά πολυεθνικές) και

Οι λιγοστοί τουρίστες που έρχονται -παρόλη την τρομοκρατική εικόνα που μεταδίδουμε πλέον στα διεθνη μέσα ενημέρωσης – να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και που φέρνουν τα μόνα λεφτά που εισρέουν υγιώς στη χώρα, δηλαδή που δεν τα δανειζόμαστε.

Πλήττεται απο αυτή την απεργία η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός. Και είναι μια απεργία που δεν έχει στόχο την κυβέρνηση – ποιά κυβέρνηση αφού σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε εκλογές; Είναι μια απεργία που αποσκοπεί στη δημιουργία οργής και απελπισίας σε έναν ήδη οργισμένο και απελπισμένο λαό. Είναι ασφαλώς και χωρίς καμία αμφιβολία μια απεργία υποκινούμενη πολιτικά ( η υπουργός κατονομάζει το ΚΚΕ ώς υποκινητή) που θα έχει ώς θύματα τους πολίτες και δεν θα έχει κανένα όφελος για τους απεργούς. Όχι μόνο δεν μπορούν να κερδίσουν τίποτα οι απεργοί απο αυτή την απεργία, αλλά θα χάσουν και όλοι οι άλλοι.

Η συνδικαλιστική ηγεσία των απεργών – που πλήττονται και αυτοί απο την πολιτική που ακολουθείται όπως και όλοι μας – κάνει λάθος που τους οδηγεί σε αυτή την απεργία. Προκαλεί το κοινό αίσθημα, στοχοποιεί ολόκληρο τον κλάδο και σε καμία περίπτωση δεν πιέζει την κυβέρνηση που είναι ήδη υπο παραίτηση λόγω επερχόμενων εκλογών.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ οτι προς το παρόν καμία απόφαση αλλαγής πολιτικής δεν μπορεί να ληφθεί. Τις όποιες αποφάσεις θα τις πάρει η επόμενη κυβέρνηση. Καμία πίεση λοιπόν δεν ασκείται ούτε προς τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, ούτε προς την υπουργό κυρία Διαμαντοπούλου, ούτε προς την κυβέρνηση. Η μόνη πίεση που ασκείται αδίκως και βαιαίως είναι προς τους πολίτες.

Θύματα αυτής της απεργίας η οποία θεωρώ οτι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά διότι ή θα υποχωρήσει η ΠΝΟ ή θα επιστρατευθούν οι απεργοί με δικαστική απόφαση, θα είναι στο τέλος και οι ίδιοι οι απεργοί. Τους οποίους ήδη βρίζει και στέλνει στο ανάθεμα το πανελλήνιο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.