ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το... άγχος του Eurogroup συγκράτησε το Χρηματιστήριο Αθηνών

17:45 - 20 Ιουν 2018 | Σχόλια Αγοράς
Το... άγχος του Eurogroup συγκράτησε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup που θα λάβει αποφάσεις για τη μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα του χρέους, στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγινε μία... νευρική συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει στο φινάλε όσα κέρδη είχε οικοδομήσει στη διάρκεια της ημέρας.

Ο ΓΔ έφτασε έως και σε κέρδη +1,13%, αλλά μέχρι το φινάλε της συνεδρίασης αυτά εξανεμίστηκαν και έκλεισε με οριακές απώλειες, 0,03% στις 765,89 μονάδες.

Ο τζίρος ελαφρά βελτιωμένος διαμορφώθηκε στα 45,3 εκατ. ευρώ. Η αναλυτική εικόνα της αγοράς ΕΔΩ

 Ο τραπεζικός δείκτης που τις προηγούμενες ημέρες έδινε τον τόνο, την Τετάρτη δεν κατάφερε να φέρει μεγάλα κέρδη και έκλεισε με άνοδο μόλις 0,27% στις 884,68 μονάδες. Στο +0,91% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,39%, στις 2.004,26 μονάδες.

Η εικόνα όλων των δεικτών ΕΔΩ

Στο ταμπλό, η μεγαλύτερη ζημιά έγινε από το -2% του ΟΠΑΠ, ενώ απώλειες άνω του 1% είχαν επίσης τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Σαράντης και οι μετοχές των Τιτάν, Aegean, Jumbo και Eurobank.

Υπήρξαν βέβαια και οι θεαματικές επιδόσεις, οι οποίες δεν κατάφεραν όμως να παρασύρουν το γενικότερο κλίμα, που όπως επισημάναμε είναι... σφιγμένο, κυρίως εν αναμονή του Eurogroup, αλλά και του γενικότερου τεταμένου πολιτικού κλίματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, το +5,38% της Βιοχαλκο, αλλά και το +4,33% της ΔΕΗ.

Καλές επιδόσεις είχαν επίσης η ΓΕΚ Τέρνα με κέρδη 3,23%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ που έκλεισε με +2,87%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.