ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερο το ΧΑ τον Οκτώβριο ανάμεσα σε 38 αγορές Κύριο

13:08 - 01 Νοε 2022 | Σχόλια Αγοράς
Δεύτερο το ΧΑ τον Οκτώβριο ανάμεσα σε 38 αγορές
Στο top 2 των αποδόσεων για τον μήνα Οκτώβριο κατατάσσει η Deutsche Bank το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανάμεσα στις 38 αγορές που εξετάζει ο οίκος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτές του οίκου, το ΧΑ ξεπέρασε σημαντικά τις αποδόσεις άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, αφού κατέγραψε άνοδο 10,4% έναντι 6,4% του Stoxx 600.

Παράλληλα, συνολικά για τη χρονιά, ο οίκος τονίζει ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,1% έναντι -12,8% του Stoxx 600, -16,6% για τον DAX και -17,7% για τον S&P 500.

Δυναμικός μήνας ο Οκτώβριος

Όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές του οίκου, μετά από μια καταστροφική επίδοση των αγορών κατά το τρίτο τρίμηνο, ο Οκτώβριος αποδείχθηκε ένας πολύ πιο δυναμικός μήνας για τα assets, με τον βασικό «μοχλό» τις εικασίες ότι οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να αρχίσουν να απομακρύνονται από τις επιθετικές αυξήσεις στα επιτόκια.

Παράλληλα με αυτό, σημαντική συμβολή στην ανάκαμψη των περιουσιακών στοιχείων και κυρίως των μετοχών είχε η περαιτέρω σημαντική υποχώρηση των τιμών του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου από τα υψηλά του καλοκαιριού, ενώ υπήρξε επίσης μια σταθεροποίηση στην αναταραχή της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου εν μέσω της άφιξης της νέας κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.