ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Κυβερνοεπίθεση στο ανταλλακτήριο Liquid - Χάθηκαν $94 εκατ.

18:51 - 19 Αυγ 2021 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Κυβερνοεπίθεση στο ανταλλακτήριο Liquid - Χάθηκαν $94 εκατ.
Νέα κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων, με το ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Liquid να βρίσκεται αυτή τη φορά στο στόχαστρο των χάκερς.

Μάλιστα, από την επίθεση που δέχθηκε η Liquid, τουλάχιστον 94 εκατ. δολάρια έκαναν «φτερά».

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρεία, με ανάρτησή της στο Twitter, στην οποία ανακοίνωσε πως όλες οι δραστηριότητες και οι συναλλαγές παγώνουν, καθώς το ψηφιακό της πορτοφόλι εκτέθηκε σε κυβερνοεπίθεση.

Λίγο αργότερα η Liquid ανακοίνωσε πως προσπαθεί να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη από την κίνηση των περιουσιακών της στοιχείων και πως συνεργάζεται με άλλες εταιρείες και πλατφόρμες για να εντοπίσει, να παγώσει και να ανακτήσει τα κεφάλαιά της.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σημειώθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία κλοπή κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα Poly Network, καθώς ξεπέρασε τα 613 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων επιστράφηκαν, με την Poly Network να κάνει τελικά λόγο για επίθεση από «white hat», χάκερς δηλαδή που έχουν «ηθικό» σκοπό με τις διεισδύσεις τους να βοηθήσουν τις εταιρείες να εντοπίσουν τα κενά τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 19 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.