ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχουν δημιουργηθεί 4.900 νέα κρυπτονομίσματα! Κύριο

07:55 - 01 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχουν δημιουργηθεί 4.900 νέα κρυπτονομίσματα!
Η πανδημία «χτύπησε» πολύ δυνατά την οικονομία και τις αγορές, ωστόσο, την ίδια χρονική περίοδο τα κρυπτονομίσμαρτα βίωσαν μία ασυναγώνιστη... άνθιση. Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ξεπέρασε τα $60,000 τον Απρίλιο του 2021, ενώ τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι δεν είναι μόνο η αξία των κρυπτονομισμάτων που έχει εκτοξευθεί, αλλά και ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με ένα δελτίο με στοιχεία από το CoinMarketCap, συνολικά υπάρχουν πάνω από 12,000 ενεργά κρυπτονομίσματα, τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι επενδυτές. Επίσης, ο αριθμός των εταιρειών που δέχονται κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής ανεβαίνει σταθερά.

Σχετικά με το διάστημα Σεπτεμβρίου 2020 με Σεπτέμβριο 2021, που παρατηρήθηκε η κορύφωση της συγκεκριμένης αγοράς, βλέπουμε πως δημιουργήθηκαν συνολικά 4.900 νέα κρυπτονομίσματα! Τον Σεπτέμβριο του 2020, υπήρχαν περίπου 7.100 κρυπτονομίσματα στην αγορά και ένα χρόνο αργότερα, αυτός ο αριθμός έχει ανέβει σε πάνω από 12.000. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για την τεράστια ανάπτυξη στην αξία και στον όγκο των κρυπτονομισμάτων.

Ο συνδυασμός της αυξανόμενης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από ιδρύματα και η οικονομική άνθηση του bitcoin ήταν βασικοί παράγοντες που άνθισαν την αγορά, της οποίας η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση ξεπερνάει πια τα $2 τρισεκατομμύρια.

Μεταξύ άλλων λόγων, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η προώθηση των κρυπτονομισμάτων από μεγάλα ονόματα, όπως ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μάσκ και ο διευθυντής της Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ήταν πάρα πολύ σημαντική για να προσδοθεί εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα.

Η επόμενη ερώτηση για πολλούς είναι εάν αυτή η τεράστια άνοδος στον αριθμό των κρυπτονομισμάτων είναι ένα καλό πράγμα. Τα περισσότερα νομίσματα συμβαδίζουν με μεγαλύτερη πιθανότητα απάτης. Τον περασμένο μήνα, κατασχέθηκαν κρυπτονομίσματα που αξίζαν $22.2 εκατομμύρια από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου αφού ανακαλύφθηκε ένα σχέδιο παγκόσμιας απάτης. Τα θύματα αυτής της απάτης βρισκόντουσαν παντού στον κόσμο.

Επίσης, πάνω από $25 εκατομμύρια χάθηκαν λόγω απάτης στον τομέα των κρυπτονομισμάτων ανάμεσα στους Αυστραλούς, στους πρώτους έξι μήνες του 2021.

Όλοι γνωρίζουν πως τα κρυπτονομίσματα έχουν ρίσκο, αλλά προσφέρουν και ευκαιρίες για εύκολο κέρδος. Έτσι εξηγείται και η... κρυπτομανία!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.