ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές για βραχυπρόθεσμες κρυπτο-επενδύσεις Κύριο

08:44 - 01 Νοε 2021 | Νομίσματα
Συμβουλές για βραχυπρόθεσμες κρυπτο-επενδύσεις
Σε αντίθεση με άλλες αγορές, η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν έχει χρονικούς περιορισμούς, κάτι το οποίο παρέχει πολλές ευκαιρίες στους βραχυπρόθεσμους επενδυτές.

Με κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin στην αγορά, υπάρχουν πολλές ελκυστικές κινήσεις που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι βραχυπρόθεσμων επενδύσεων, οι οποίοι εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα μπορείς να ρευστοποιήσεις τα κέρδη σου. Χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση την ώρα, τις ημέρες ή τις εβδομάδες. Γενικά, όσο πιο μικρό είναι το χρονικό περιθώριο της επένδυσης, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο.

Εφόσον η κρυπτο-αγορά είναι σχετικά νέα, είναι σημαντικό να καταλάβουν οι επενδυτές τους όρους που θα ακολουθήσουν.

Να ξέρεις το χρονικό περιθώριο της επένδυσής σου

Πριν αρχίσεις να επενδύεις, πρέπει να βρεις και να καταλάβεις την επενδυτική στρατηγική που θα χρησιμοποιήσεις καθώς και τον σκοπό της. Για παράδειγμα, ένας επενδυτής μπορεί να επιλέξει μία από τις επόμενες στρατηγικές, οι οποίες εξαρτώνται από τους χρονικούς περιορισμούς και την διάθεση για ρίσκο.

Day trading (ημερήσια επένδυση): ένας ημερήσιος επενδυτής αγοράζει και πουλάει αγαθά σε μία μόνο επενδυτική ημέρα ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει τα κόστη που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εκμεταλλεύεται τις μικρές κινήσεις της αγοράς επενδύοντας συχνά μέσα στην ημέρα.

Scalpers (γδάρτες): οι scalpers βγάζουν κέρδη από μικρές ταλαντεύσεις των τιμών, ανοίγοντας βραχυπρόθεσμες «θέσεις» που διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά. Αυτό το επενδυτικό είδος είναι το πιο μικρό σε διάρκεια.

Swing traders (επενδυτές ταλαντώσεων): οι swing traders εκμεταλλεύονται σημαντικές μετακινήσεις που μπορεί να διαρκέσουν κάποιες ημέρες ή εβδομάδες. Εκτός από την εκμετάλλευση των βραχυπρόθεσμων κινήσεων, προσπαθούν να επωφεληθούν από μεσοπρόθεσμες αλλαγές.

Είναι σημαντικό να ορίσεις το χρονικό σου περιθώριο καθώς έτσι θα μπορέσεις να καθορίσεις το επίπεδο ρίσκου που θες να πάρεις, πόσα χρήματα να επενδύσεις και πόσο χρόνο θες να αφιερώσεις στις επενδύσεις. Είναι, επίσης, σημαντικό να παραμείνεις σε εγρήγορση καθώς θα πρέπει να δημιουργήσεις στρατηγικές, να αναγνωρίσεις ευκαιρίες και να διαχειριστείς το ρίσκο αρκετές φορές μέσα στην επενδυτική περίοδο.

Να διεξάγεις τεχνική ανάλυση

Η βάση της τεχνικής ανάλυσης είναι η ανάγνωση και η ανάλυση γραφημάτων. Συμπεριλαμβάνει τις προβλέψεις της αγοράς και την ανάλυσή της, συγκρίνοντας το παρελθόν με το παρόν. Η τεχνική ανάλυση αναζητάει συσχετισμούς στην αγορά συγκρίνοντας γραφήματα τιμών των διαφορετικών νομισμάτων.

Θα ήταν καλό να αναλογιστείς την σχέση του νομίσματος που θες να επενδύσεις με το bitcoin. Δες αν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση σε διαφορετικές περιόδους.  

Μην επενδύεις συναισθηματικά

Οι επενδύσεις είναι πιο δύσκολες όταν οι επενδυτές πρέπει να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να παραμείνουν αρκετά πειθαρχημένοι ώστε να ακολουθήσουν την στρατηγική τους, αντί να κάνουν παρορμητικές, συναισθηματικές κινήσεις.

Ο φόβος ότι θα χάσουν την ευκαιρία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι επενδυτές έχουν απώλειες. Οι πιο πετυχημένοι επενδυτές ξέρουν ότι πρέπει να ξεπεράσουν τα φυσικά συναισθήματά της ελπίδας, της απληστίας, του πανικού, της ενοχής και του ενθουσιασμού. Οι επενδυτές δεν είναι τζογαδόροι, πρέπει να είναι λογικοί και στρατηγικοί.

Να έχεις έναν στόχο για το κέρδος

Οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις περιλαμβάνουν αρκετό ρίσκο και γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο και να μεγιστοποιήσεις τις επιστροφές. Πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις από μία επένδυση, ανεξάρτητα από το αν έχεις βγάλει κέρδη μέχρι τώρα. Πρέπει να βάλεις ένα όριο σχετικά με τα πόσα χρήματα μπορείς να χάσεις ή ακόμη και να κερδίσεις πριν φύγεις από την επένδυση.

Να επενδύεις μόνο σε οικεία νομίσματα

Επειδή υπάρχουν χιλιάδες νομίσματα στην αγορά, είναι καλύτερο να αρχίσεις να επενδύεις σε νομίσματα που μπορείς να καταλάβεις, που έχεις αναλύσει και που τα ξέρεις. Είναι κανόνας να μην επενδύεις σε αγαθά που δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι σημαντικό να ερευνήσεις αρκετά πριν επενδύσεις τα χρήματά σου.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις είναι ένας κερδοφόρος τρόπος για να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές τις μικρές κινήσεις στις τιμές. Ωστόσο, οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις έχουν σημαντικά ρίσκα και κόστη, τα οποία πρέπει να υπολογιστούν πριν κάνει κάποιος μία επένδυση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.