ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόφυγε αυτά τα 5 συχνά λάθη όταν επενδύεις σε κρυπτονομίσματα

09:05 - 26 Νοε 2021 | Νομίσματα
Απόφυγε αυτά τα 5 συχνά λάθη όταν επενδύεις σε κρυπτονομίσματα
Υπάρχουν, πλέον, εκατομμύριοι άνθρωποι που έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Υπάρχουν πάρα πολλά κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, το ether και το cardano, που μπορείς να επενδύσεις, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιο είναι το κατάλληλο κρυπτονόμισμα για εσένα. Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη επειδή ο κόσμος κάνει τόσα λάθη και αγνοεί πολλά προειδοποιητικά σημάδια όταν επενδύει στα κρυπτονομίσματα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα μεγαλύτερα λάθη όταν επενδύει κάποιος σε κρυπτονομίσματα;

  1. Το να επενδύει μόνο επειδή η αξία ενός νομίσματος ανέβηκε

Ένα από τα πιο βασικά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι όταν επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, είναι να αγοράζουν ένα κρυπτονόμισμα επειδή ανέβηκε η τιμή του. Το κακό με αυτό είναι ότι συνήθως, αυτές οι άνοδοι στις τιμές δεν κρατάνε για καιρό. Τα κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές τους.

Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2021, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε από $0.234 στα $0.308 απότομα. Πολλοί το θεώρησαν πολύ καλό σημάδι, αλλά μετά από μερικές ημέρες, η τιμή του έπεσε στο αρχικό της επίπεδο. Το Dogecoin έχει παρουσιάσει μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του επειδή το διαφημίζουν μεγάλα ονόματα, όπως ο Έλον Μάσκ. Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις συνήθως πέφτουν μετά από μερικές εβδομάδες.

  1. Το να επενδύει πριν ερευνήσει για το κρυπτονόμισμα

Όταν ο τομέας εκτοξεύεται, είναι λογικό οι εγκληματίες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον τομέα. Ένα πολύ δημοφιλές σκαμ είναι η δημιουργία των σκαμ νομισμάτων όπου κυκλοφορεί ένα νόμισμα, διαφημίζεται (κάποιες φορές ακόμη και από διασημότητες) και μετά εγκαταλείπουν οι δημιουργοί όταν έχουν επενδύσει αρκετοί.

Το Squid Coin ήταν ένα τέτοιο νόμισμα, το οποίο βασίζεται στην σειρά του Netflix, Squid Game. Αυτό το κρυπτονόμισμα κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου $3.4 εκατομμύρια πριν οι δημιουργοί του φύγουν με όλα τα χρήματα. Δυστυχώς, είναι πιο σύνηθες για αρχάριους επενδυτές να πιστεύουν αυτά τα σκαμ. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις ερευνήσει καλά ένα κρυπτονόμισμα πριν επενδύσεις σε αυτό.

  1. Το να επενδύει σε ένα μόνο κρυπτονόμισμα

Δεν είναι κακό να ξεκινήσεις να επενδύεις σε μόνο ένα κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, οι επενδυτές κάνουν συνήθως το λάθος και βασίζονται μόνο σε ένα νόμισμα. Ανεξάρτητα από το πόσο υποσχόμενο φαίνεται αυτό το νόμισμα τώρα, δεν πρέπει να βάζεις όλα σου τα χρήματα σε ένα μόνο κρυπτονόμισμα, ειδικά στην κρύπτο-αγορά.

Συνεπώς, δεν είναι καλή ιδέα να επενδύσεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε μόνο ένα νόμισμα, ειδικά αν είσαι αρχάριος.

  1. Το να ακολουθεί τον ενθουσιασμό

Έχεις παρατηρήσει ότι κάποια κρυπτονομίσματα παίρνουν τεράστια δημοσιότητα; Ίσως επειδή τα διαφήμισε κάποιος διάσημος ή επειδή σχετίζονται με ένα μεγάλο όνομα (όπως το Squid Coin). Κάποιες φορές υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και συζητήσεις για ένα νόμισμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μία καλή επένδυση.

  1. Το να αγοράζει ένα νόμισμα επειδή είναι φθηνό

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν πολλά χρήματα σε κρυπτονομίσματα. Κάποιες φορές, αξίζει πολύ περισσότερο να επενδύσεις σε ένα μικρό κομμάτι κρυπτονομίσματος το οποίο έχει πιο αξιόπιστο μέλλον. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να αγοράζουν διάφορα, πιο φθηνά νομίσματα. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι βάζουν τα χρήματά τους σε λιγότερο καταξιωμένα νομίσματα τα οποία είναι συνήθως λιγότερο αξιόπιστα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 26 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.