ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί «άνθισαν» τα κρυπτονομίσματα το 2021-Θα διατηρηθεί το μομέντουμ; Κύριο

12:26 - 06 Απρ 2022 | Νομίσματα
Γιατί «άνθισαν» τα κρυπτονομίσματα το 2021-Θα διατηρηθεί το μομέντουμ;
Το 2021 ήταν αναμφίβολα μια από τις καλύτερες χρονιές για τα κρυπτονομίσματα. Όχι μόνο οι τιμές τους αυξήθηκαν τρομερά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά υπήρξαν πολλοί νεοεισερχόμενοι στην αγορά τόσο σε ατομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Όλα αυτά συνέβαλαν στο να φτάσει η αγορά στην υψηλότερη κεφαλαιοποίηση που είχε ποτέ, πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, βλέποντας γενικότερα την ανάπτυξη του κλάδου το 2021, φαίνεται ότι η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ήταν πολύ υψηλότερη από ό,τι πιστεύεται.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να μην είναι η πιο δημοφιλής μορφή επένδυσης στον χρηματοοικονομικό κόσμο αυτή τη στιγμή, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι πλησιάζει γρήγορα τις πιο κλασικές επενδύσεις, παρά το γεγονός ότι είναι νέα.

Σε αυτό το πνεύμα, βλέπουμε όλο και περισσότερους επενδυτές να εισέρχονται στο χώρο, κυρίως λόγω των αποδόσεων που κατέγραψαν τα κρυπτονομίσματα το 2021. Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από τους επενδυτές που έχουν αγοράσει ψηφιακά στοιχεία άρχισαν να το κάνουν για πρώτη φορά πέρυσι!

Η έρευνα διεξήχθη από την Gemini και έδειξε ότι σχεδόν το 50% όλων των κατόχων κρυπτονομισμάτων πραγματοποίησαν την πρώτη τους αγορά το 2021.

Η έρευνα περιελάμβανε 30.000 ερωτηθέντες από 20 διαφορετικές χώρες και είναι μια από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκαν.

Πρωτοστάτες είναι χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδονησία, καθώς το 41% ​​των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι κατέχει κρυπτονομίσματα. Άλλες, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούν, με το 20% και το 18% όλων των ερωτηθέντων αντίστοιχα να δηλώνουν ότι κατέχουν κάποιο κρυπτονόμισμα.

Γιατί τα κρυπτονομίσματα «άνθισαν» το 2021

Κάνοντας μια ανασκόπηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων πέρυσι, η έκθεση έδειξε ότι το 2021 ήταν πράγματι η χρονιά της κρυπτογράφησης. Ορισμένες χώρες, περισσότερο από άλλες, είχαν πρωτοστατήσει στο θέμα αυτό. Ωστόσο, ενώ το ποσοστό υιοθέτησης ήταν παρόμοιο σε όλους τους τομείς, οι λόγοι για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ήταν αρκετά διαφορετικοί.

Οι λόγοι πίσω από την υιοθέτηση κυμαίνονταν από την επιθυμία να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός με την κατοχή κρυπτονομισμάτων έως την απλή αγορά των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για τις μελλοντικές τους δυνατότητες.

Οι χώρες με πολύ υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού είχαν περισσότερους ερωτηθέντες που είπαν ότι αγόρασαν κρυπτονομίσματα ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται χώρες όπως η Ινδία και η Ινδονησία, που και οι δύο είχαν καταγράψει υποτίμηση του νομίσματος έναντι του δολαρίου έως και 17,5% και 50% αντίστοιχα. Το 64% των ερωτηθέντων σε αυτές τις χώρες δήλωσε ότι αγόρασε κρυπτονομίσματα ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού.

Άλλες χώρες με χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού είδαν λιγότερους ανθρώπους να λένε ότι αγόρασαν κρυπτονομίσματα για αυτόν τον λόγο.

Συνολικά, μόλις το 15% των Ευρωπαίων και το 16% Αμερικανών ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε κρυπτονομίσματα ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, το 79% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι κατείχαν κρυπτονομίσματα το 2021 αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως μακροπρόθεσμη επένδυση λόγω των δυνατοτήτων τους.

Θα διατηρηθεί το μομέντουμ;

Μένει να δούμε αν η δυναμική της εν λόγω αγοράς θα συνεχιστεί και φέτος.

Ενώ το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το Βitcoin, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 68.000 δολαρίων τον Νοέμβριο, συμβάλλοντας στην αύξηση της αξίας της αγοράς κρυπτονομισμάτων στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, διαπραγματεύεται στο στενό εύρος των 34.000-44.000 δολαρίων για το μεγαλύτερο μέρος του 2022 μέχρι στιγμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.