ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Στο χαμηλότερο επίπεδο απ'το 2020 οι αναζητήσεις στο Google

09:41 - 22 Απρ 2022 | Νομίσματα
Bitcoin: Στο χαμηλότερο επίπεδο απ'το 2020 οι αναζητήσεις στο Google
Το ενδιαφέρον για το Βitcoin φαίνεται να εξασθενεί, καθώς οι αναζητήσεις στο Google έχουν πέσει κατακόρυφα σε χαμηλά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και ένα χρόνο.

Όπως φαίνεται, η ζήτηση από ιδιώτες επενδυτές έχει μειωθεί τους τελευταίους αρκετούς μήνες, τουλάχιστον σύμφωνα με στοιχεία του Google Trends.

Ο αριθμός των ερωτημάτων στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο δείχνει συνήθως τη συμπεριφορά μικρότερων επενδυτών και είναι ενδεικτικός μιας τάσης, όπως συνέβη στα τέλη του 2017, όταν το Bitcoin αυξήθηκε στο τότε υψηλό των περίπου 20.000 δολαρίων.

Καθώς το περιουσιακό στοιχείο συμπλήρωσε ένα κερδοφόρο έτος, οι αναζητήσεις εξαφανίστηκαν. Κάτι παρόμοιο συνέβη κατά τη διάρκεια των αυξήσεων των τιμών του περασμένου έτους, όταν το Bitcoin κατέρρευσε τον Απρίλιο και αργότερα τον Νοέμβριο, φτάνοντας τελικά στο επίπεδο-ρεκόρ των 69.000 δολαρίων.

Ωστόσο, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα άρχισε πάλι να υποχωρεί, φτάνοντας σε πτώση σχεδόν 50% σε περίπου μισό χρόνο. Κάπως αναμενόμενο, τα δεδομένα του Google Trends δείχνουν τώρα ότι οι αναζητήσεις «Bitcoin» έχουν πέσει κατακόρυφα και έχουν φτάσει στα χαμηλά που είδαμε τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο φόβος επιστρέφει μεταξύ των επενδυτών Bitcoin

Την ίδια ώρα, ο δείκτης «Bitcoin Fear and Greed» που εκτιμά το γενικό συναίσθημα στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων εξετάζοντας διάφορους παράγοντες, όπως η αστάθεια των τιμών, οι έρευνες, η κυριαρχία του Bitcoin, ο όγκος συναλλαγών, οι αλληλεπιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. έφτασε ακόμα και στο σημείο του «υπερβολικού φόβου».

Τα τελικά αποτελέσματά του εμφανίζονται με βάση το 0-100, όπου το μηδέν αντιπροσωπεύει «ακραίο φόβο» και το 100 είναι «ακραία απληστία».

Πίσω στα τέλη Μαρτίου, όταν το Bitcoin βάδιζε προς το όριο των 50.000 δολαρίων, η μέτρηση πήγε σε ακραία απληστία για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Ωστόσο, καθώς το δημοφιλές κρυπτονόμισμα άρχισε να διολισθαίνει και μάλιστα έπεσε κάτω από τα 40.000 δολάρια τον Απρίλιο, ο δείκτης έπεσε σε υπερβολικό φόβο.

Πλέον, δείχνει απλώς φόβο, καθώς το Βitcoin κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και ξεπέρασε ακόμα και το όριο των 42.000 δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.