ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή είναι η πιο... φιλική προς τα κρυπτονομίσματα χώρα

09:55 - 12 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
Αυτή είναι η πιο... φιλική προς τα κρυπτονομίσματα χώρα
Τα κρυπτονομίσματα δεν διανύουν μια καλή χρονιά, αλλά, παρόλα αυτά, οι οπαδοί τους δείχνουν να αυξάνονται. Έρευνα της Coincub αναζήτησε τις πιο... φιλικές προς αυτά χώρες, με την κορυφή να αλλάζει από την τελευταία της μέτρηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την έρευνα, η πιο φιλική προς τα κρυπτονομίσματα χώρα για το 1ο τρίμηνο του 2022 είναι η Γερμανία. Ο προηγούμενος... ηγέτης, η Σιγκαπούρη, κατέχει τη δεύτερη θέση, ενώ οι ΗΠΑ έρχονται τρίτες.

Η Coincub σημείωσε ότι η κατάταξη των κορυφαίων χωρών ως προς τη σχέση τους με τα κρυπτονομίσματα έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες. «Η αποδοχή των κρυπτονομισμάτων από τη Γερμανία και η πρωτοποριακή απόφαση να επιτρέψει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα την τοποθετούν στην πρώτη θέση για το 1ο τρίμηνο του 2022», επεσήμανε.

Ένα παράδειγμα της πρόσφατης κατεύθυνσης της χώρας υπέρ της κρυπτογράφησης είναι οι προθέσεις της Sparkasse, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου στη Γερμανία, να προσφέρει ευκαιρίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στους σχεδόν 50 εκατομμύρια πελάτες της.

Η ηγέτιδα από το τέταρτο τρίμηνο του 2021, Σιγκαπούρη, είναι τώρα δεύτερη, ενώ η κορυφαία οικονομία στον κόσμο, οι ΗΠΑ, είναι τρίτη. Η Αυστραλία και η Ελβετία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Οι νέες είσοδοι και η «χτυπητή» απουσία

Άλλα έθνη που βελτίωσαν το φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα προφίλ τους είναι η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ισπανία. Η Coincub είπε ότι ανέβηκαν επειδή όλοι επέδειξαν θετική στάση για τον κλάδο. Επιπλέον, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα και στη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων Βlockchain.

Η είσοδος της Ελβετίας στην πρώτη δεκάδα, για παράδειγμα, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές ότι το Λουγκάνο είναι έτοιμο να δεχτεί το Βitcoin ως νόμιμο νόμισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πιο φιλικά προς τα κρυπτονομίσματα έθνη στην Ευρώπη, η Πορτογαλία, δεν ήταν στη λίστα των 10 κορυφαίων της Coincub.

Η κυβέρνηση της χώρας της Ιβηρικής δεν εφαρμόζει φορολογική πολιτική στο εμπόριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς βλέπει το Βitcoin και τα altcoins, όχι ως περιουσιακά στοιχεία, αλλά ως νομίσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες συνέρρεαν στην Πορτογαλία από τη χώρα τους, μετά τη ρωσική εισβολή.

Πέρυσι, ένας από τους κορυφαίους πωλητές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας, η Luzboa, υιοθέτησε το Βitcoin ως μέθοδο πληρωμής, ενώ και η νήσος Μαδέιρα έχει ανακοινώσει παρόμοια σχέδια.

Η θέση της Ελλάδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα των 45 χωρών βρίσκεται και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας καταλαμβάνει την 37η θέση, καταγράφοντας πτώση 11 θέσεων, αφού για το 4ο τρίμηνο του 2021 ήταν 26η.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.