ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Προς νέα κορυφή ή περαιτέρω κατρακύλα;- Οι τρεις δρόμοι Κύριο

09:45 - 30 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Bitcoin: Προς νέα κορυφή ή περαιτέρω κατρακύλα;- Οι τρεις δρόμοι
Περίοδο έντονης αβεβαιότητας βιώνουν τα κρυπτονομίσματα και κυκλοφορούν πολλές πολύ διαφορετικές προβλέψεις για την τιμή του Bitcoin.

Το Cryptonomist επισημαίνει ότι κατά την ανάλυση των προηγούμενων κύκλων του Bitcoin – αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον τέταρτο – μετά το bull run του halving, ακολουθούσαν πάντα περίπου δύο χρόνια bear market, κατά τη διάρκεια των οποίων η τιμή έπεσε περίπου 85% κάτω από τα υψηλά που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του ίδιου του bull run.

Επομένως, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πολλές προβλέψεις που υποστηρίζουν ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε ακόμη και να πέσει γύρω στα 10.000 δολάρια φέτος ή το 2023, αφού το επόμενο halving θα συμβεί την άνοιξη του 2024.

Χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας είναι οι αντικρουόμενες προβλέψεις για το μέλλον του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος. Το CoinMarketCap, που βασίζεται σε υποθέσεις που δημιουργούνται από τους χρήστες, βλέπει ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 39.000 δολάρια μέχρι το τέλος του μήνα, κάτι που πλέον είναι απίθανο.

Μια άλλη πρόβλεψη που έγινε από πάνελ του Forbes υποστηρίζει ότι το Bitcoin θα μπορούσε επίσης να ολοκληρώσει τη χρονιά στα 76.000 δολάρια, που είναι πάνω από τα υψηλά όλων των εποχών που κατέγραψε πέρυσι.

Στη συνέχεια, υπάρχουν άλλοι αναλυτές, όπως αυτοί του WazirX, που υποστηρίζουν ότι η πτώση δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι το επόμενο επίπεδο που πρέπει να προσέξουμε βραχυπρόθεσμα είναι τα 14.000 δολάρια.

Οι τρεις βασικές υποθέσεις

Εξαιρώντας τις φαινομενικά τρελές προβλέψεις, όπως η πρόβλεψη των 39.000 δολαρίων στα τέλη Ιουνίου, υπάρχουν τρεις αρκετά διαδεδομένες υποθέσεις σχετικά με το μέλλον του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος.

Η πρώτη είναι αυτή που υποστηρίζει ότι η bear market δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να πέσει βραχυπρόθεσμα. Οι αναλυτές, ή έστω οι περισσότεροι από αυτούς, δεν συμφωνούν σε κάποια συγκεκριμένη τιμή, αλλά πολλοί αναφέρουν ως επίπεδο υποστήριξης κάτι πάνω από τα 10.000 δολάρια.

Η δεύτερη είναι ότι μεσοπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους ή κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η τιμή του Bitcoin μπορεί να επιστρέψει πολύ πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα. Αυτή, ωστόσο, είναι μια υπόθεση που σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να βασίζεται περισσότερο στην... ελπίδα παρά σε τεχνικές εκτιμήσεις.

Η τρίτη είναι ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούσαμε να δούμε ξανά σημαντική αύξηση της τιμής του Bitcoin, έτσι ώστε αργά ή γρήγορα να φτάσει σε νέα υψηλά πάνω από τα 70.000 δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν επίσης πολλές ακόμα αντικρουόμενες υποθέσεις, όπως αυτές που υποστηρίζουν ότι αντ' αυτού μακροπρόθεσμα η αξία του Bitcoin θα τείνει στο μηδέν, όπως μετέδωσε το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας. Βέβαια, οι τόσο απαισιόδοξες προβλέψεις φαίνεται να προέρχονται από γνήσιους επικριτές του, που ίσως περισσότερο ελπίζουν σε κατάρρευσή του, παρά βασίζονται σε απτά στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.