ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορειοκορεάτες χάκερς κρύβονται πίσω από τη ληστεία crypto $100 εκατ.

08:21 - 01 Ιουλ 2022 | Νομίσματα
Βορειοκορεάτες χάκερς κρύβονται πίσω από τη ληστεία crypto $100 εκατ.
Βορειοκορεάτες χάκερς βρίσκονται πιθανόν πίσω από τη μεγάλη κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από εταιρείες ψηφιακών ερευνών.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, οι χάκερς στόχευσαν την Horizon bridge, μία εφαρμογή της Harmony που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν νομίσματα ανάμεσα στα blockchains. Σύμφωνα με την Harmony, η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Τετάρτης (22/6).

Υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι ο όμιλος Lazarus Group, μια ομάδα hacking  με ισχυρούς δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ, ενορχήστρωσε αυτή την επίθεση, ανέφερε σε σχετική έκθεσή της η Elliptic, πάροχος ανάλυσης blockchain.

«Τα περισσότερα από τα funds μετατράπηκαν αμέσως στο cryptocurrency ether», υπογραμμίζει η Elliptic, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι «ο κλέφτης προσπαθεί να σπάσει το ίχνος συναλλαγής πίσω στην αρχική κλοπή».

Παράλληλα, η Chainalysis, μια εταιρεία blockchain που συνεργάζεται με τη Harmony για τη διερεύνηση της επίθεσης, υπογράμμισε μέσα από σχετική της ανάρτηση στο Twitter ότι το στυλ της επίθεσης και η υψηλή ταχύτητα των πληρωμών είναι παρόμοια με προηγούμενες επιθέσεις που αποδόθηκαν σε παράγοντες που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα.

{https://twitter.com/chainalysis/status/1541560089420652545}

Την ίδια στιγμή, η Harmony δήλωσε ότι «επεξεργάζεται διάφορες επιλογές» προκειμένου να αποζημιώσει τους χρήστες, ενώ διερευνά την κλοπή, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «χρειάζεται επιπλέον χρόνος». Μάλιστα, η εταιρεία πρόσφερε χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την επιστροφή των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων  και των πληροφοριών σχετικά με το hack.

Η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για τη διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεων και την εκμετάλλευση crypto, ώστε να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις. Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, απέδωσε στη Lazarus μια ληστεία 600 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ronin Network, μια λεγόμενη «πλευρική αλυσίδα» για το δημοφιλές crypto game Axie Infinity.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.