ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «κόκκινα» τα κρυπτονομίσματα- Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εντάσεις Κύριο

13:16 - 02 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Στα «κόκκινα» τα κρυπτονομίσματα- Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εντάσεις
Πτωτικά κινούνται την Τρίτη (2/8) τα σημαντικότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών των επενδυτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 3% στα 1,09 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Όπως φαίνεται, η  βασική πηγή της ανησυχίας της αγοράς ήταν η προειδοποίηση του Πεκίνου προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, να μην επισκεφθεί την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της περιοδείας της σε τέσσερις ασιατικές χώρες που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

«Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν επιμείνει να πραγματοποιήσει την επίσκεψη», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν, ενώ τόνισε ότι «είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο». 

Οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν και συχνά προκαλούν σπασμωδικές αντιδράσεις στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Ενώ, σύμφωνα με το CoinDesk, αν και οι αγορές είναι πτωτικές, οι απώλειες είναι μέτριες, ίσως λόγω της πεποίθησης ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιβραδύνουν τη σύσφιξη εάν κλιμακωθούν οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Μεταξύ άλλων, ο εξασθενημένος ενθουσιασμός για τη συγχώνευση του Ethereum  αποτελεί έναν ακόμα καταλύτη για τις ευρύτερες απώλειες στην αγορά των crypto. «Οι κινήσεις του Ethereum φαίνεται να χάνουν τη δυναμική τους και οι τάσεις της Google υποδεικνύουν ότι οι " αναζητήσεις" για τη συγχώνευση του Ethereum έχουν ισοπεδωθεί», τόνισε ειδικός στο CoinDesk. 

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 1 μήνα, η τιμή του ETH εκτινάχθηκε +68% ενώ τα συνολικά έσοδα έπεσαν -47%», τόνισε ο ίδιος, ενώ υπογράμμισε ότι από την άποψη της τεχνικής ανάλυσης, τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum έχαναν έδαφος λόγω των συνθηκών υπεραγοράς και αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο μιας πιο βαθιάς πτώσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin καταγράφει πτώση 2,50% στα 22.722,90 δολάρια, και το Ethereum χάνει 6,82% στα 1.571,27 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει απώλειες 6,88% στα 39,963 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 5,34% στο 0,4906 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 10,25% στα 7,79 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 4,61% στο 0,066014 δολάριο και το XRP καταγράφει πτώση 3,32 % στο 0,36846 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.