ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία:Εταιρείες κρυπτονομισμάτων προτρέπουν την κυβέρνηση να μεταρρυθμίσει τη φορολογική νομοθεσία

15:34 - 07 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Ιαπωνία:Εταιρείες κρυπτονομισμάτων προτρέπουν την κυβέρνηση να μεταρρυθμίσει τη φορολογική νομοθεσία
Ιαπωνικές εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία προέτρεψαν την κυβέρνηση να προβεί σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι το τρέχον σύστημα δεν συγχρονίζεται με τους φορολογικούς κανόνες σε άλλες χώρες.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο Cryptonews, η παραπάνω πρόταση προέρχεται από από την Japan Cryptoasset Business Association (JCBA) και την Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA).

Μάλιστα, οι δύο εταιρείες έχουν απευθυνθεί και σε τοπικά ΜΜΕ ώστε να εξηγήσουν τους στόχους τους, οι οποίοι επικεντρώνονται κυρίως στην ανάγκη απλούστευσης της διαδικασίας υποβολής του φόρου κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η πολιτική της Ιαπωνίας δεν συμβαδίζει με τα «φορολογικά συστήματα κρυπτονομισμάτων στο εξωτερικό».

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι τα κρυπτονομίσματα ταξινομούνται επί του παρόντος ως «λοιπό εισόδημα» στις φορολογικές δηλώσεις. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από την εικόνα σε άλλες χώρες, όπου τα crypto υπόκεινται συνήθως σε κανόνες φόρου κεφαλαιακών κερδών. Σε πολλά έθνη, τα κέρδη που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα δεν φορολογούνται καθόλου έως ότου τα νομίσματα μετατραπούν σε fiat.

Ωστόσο, στην Ιαπωνία ο συντελεστής με τον οποίο φορολογείται το εισόδημα που σχετίζεται με τα crypto εξαρτάται από το συνολικό εισόδημα ενός ατόμου. Αυτό σημαίνει ότι οι πληρωμές φόρου για τα κρυπτονομίσματα μπορεί να αυξηθούν σε περίπου 50%.

Τι δήλωσε η JBCA

Η JBCA δήλωσε ότι είχε διεξαγάγει μια έρευνα, απευθυνόμενη σε περισσότερους από 26.000 επενδυτές, και ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα που συνέλλεξε έδειξαν ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει θα οδηγούσαν στην πραγματικότητα σε «αύξηση του αριθμού των φορολογουμένων» και «όχι απαραίτητα σε μείωση των εθνικών εσόδων» από τον φόρο των κρυπτονομισμάτων.

Παράλληλα, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε πραγματοποιήσει «δοκιμαστικούς υπολογισμούς» με βάση το 20% της εισφοράς φόρου κεφαλαιουχικών κερδών και διαπίστωσε ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξάνονταν στην πραγματικότητα στο πλαίσιο αυτού του συστήματος «κατά περίπου 20%».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.