ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων επενδύουν στα crypto παρά τις απώλειες

11:40 - 12 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων επενδύουν στα crypto παρά τις απώλειες
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων προς τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα, στην προσπάθειά τους να βρουν νέους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων, ακόμη και όταν οι όγκοι συναλλαγών και οι τιμές για το bitcoin και της ευρύτερης αγοράς έχουν υποχωρήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η Abrdn, εισηγμένη στον FTSE 100, αυτή την εβδομάδα έγινε ο πιο πρόσφατος επενδυτικός οίκος που προχώρησε στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από το χρηματιστήριο Archax στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επένδυση της Abrdn, έρχεται καθώς η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο, όχι μόνο λάνσαρε ιδιωτικό καταπίστευμα το οποίο προσφέρει στους θεσμικούς πελάτες στις ΗΠΑ έκθεση στο bitcoin, αλλά συμφώνησε επίσης να συνδέσει την τεχνολογική της πλατφόρμα, Aladdin, με το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase.

Η τελευταία κίνηση θα διευκολύνει τον δρόμο για τους 82.000 επενδυτές που χρησιμοποιούν το Aladdin για να προσφέρουν στους πελάτες πρόσβαση στο bitcoin.

Παράλληλα, ο επενδυτικός όμιλος Charles Schwab, λάνσαρε την περασμένη εβδομάδα ένα κεφάλαιο με στόχο να προσφέρει στους επενδυτές έκθεση στην αγορά των crypto.

Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται ότι κινείται και η Fidelity, εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για σχεδόν πέντε χρόνια, αφού τον Απρίλιο πρόσθεσε μια επιλογή bitcoin στις προσφορές συνταξιοδότησης.

«Οι διαχειριστές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων αρχίζουν να θεωρούν ότι αυτή είναι μια πραγματική επένδυση», δήλωσε ο Chris Brendler, ερευνητικός αναλυτής στην DA Davidson. «Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό σημείο δεδομένων όσον αφορά στις παραδοσιακές εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που "αγκαλιάζουν" αυτό που πραγματικά εδώ και χρόνια έχει σχεδόν γελοιοποιηθεί».

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια κερδοσκοπική επένδυση, αλλά την έχουμε αναγνωρίσει ως μια μακροπρόθεσμη τάση», δήλωσε ο David Botset, επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων μετοχικού κεφαλαίου στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Charles Schwab.

Από την πλευρά του, ο Russell Barlow, επικεφαλής εναλλακτικών λύσεων στην Abrdn, υπογράμμισε σύμφωνα με τους FT, ότι «η άποψή μας είναι ότι το επόμενο ανατρεπτικό γεγονός θα είναι η μεταφορά από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα ψηφιακά χρηματιστήρια και η διαπραγμάτευση μέσω ψηφιακών τίτλων». «Το να είμαστε εκεί από την αρχή θα μας φέρει σε μια πολύ δυνατή θέση».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Abrdn σημείωσε ζημιά 320 εκατομμυρίων λιρών για το πρώτο εξάμηνο, καθώς μια εκροή πελατών μείωσε τα περιουσιακά της στοιχεία υπό διαχείριση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.