ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πληθωρισμός συνεχίζει να… πληγώνει τα κρυπτονομίσματα- «Βυθίζεται» το Bitcoin

14:35 - 14 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Ο πληθωρισμός συνεχίζει να… πληγώνει τα κρυπτονομίσματα- «Βυθίζεται» το Bitcoin
Ισχυρές απώλειες καταγράφουν και την Τετάρτη (14/9) τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να καταγράφει διψήφιο ποσοστό απωλειών μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Ο πολυαναμενόμενος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Αυγούστου έφτασε στο απροσδόκητα υψηλό 8,3%, με τους επενδυτές και της αγοράς κρυπτονομισμάτων, όπως και των ευρύτερων αγορών, να προβληματίζονται.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, κυμαινόταν πολύ πάνω από τα 22.500 δολάρια λίγο πριν την κυκλοφορία της έκθεσης, αλλά έκτοτε κατρακυλά, πλησιάζοντας πλέον τα 20.000 δολάρια.

Το Ethereum ακολούθησε παρόμοιο μοτίβο, υποχωρώντας ακόμα και κάτω από τα 1.600 δολάρια, πριν ανακάμψη ελαφρώς, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό υπερέβησαν τον ενθουσιασμό για το επερχόμενο Merge. Η συγχώνευση, η μετατόπιση του blockchain του Ethereum από το πιο αργό πρωτόκολλο proof-of-work σε proof-of-stake υποτίθεται ότι θα συμβεί την Πέμπτη.

Ο Ραγκου Γιαρλαγκάντα, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FalconX, δήλωσε στο CoinDesk TV ότι «ο κόσμος δεν περίμενε (πληθωρισμό στο) 8,3%». Εξήγησε ότι ο ΔΤΚ του Αυγούστου, τον οποίο οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν να πέσει στο 8,1%, έδειξε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την αμερικανική οικονομία και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα ήταν πιο διατεθειμένη να αυξήσει τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη φορά έως 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την επόμενη εβδομάδα.

«Η Fed ήταν πολύ σαφής ότι θα καταπολεμήσει πρώτα τον πληθωρισμό και μετά θα δώσει προτεραιότητα στην ήπια προσγείωση», είπε. «Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει κάποιες επιθετικές κινήσεις». Και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα για τον πληθωρισμό πιθανότατα θα δημιουργήσουν κάποια επιβάρυνση σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου και αυτό θα μεταδοθεί στα κρυπτονομίσματα».

Όπως έκαναν σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων συνδυάστηκαν με τις αγορές μετοχών, οι οποίες επίσης υποχώρησαν την Τρίτη. Ο βαρύς τεχνολογικός Nasdaq, ο S&P 500, και ο Dow Jones δυσκολεύτηκαν, βιώνοντας τη χειρότερη μέρα τους από τον Ιούνιο του 2020, με τον Nasdaq να υποχωρεί περισσότερο από 5%.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin κατρακυλά 10,43% στα 20.298,18 δολάρια, ενώ το Ethereum υποχωρεί 8,15% στα 1.601,15 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana «βυθίζεται» 14,12% στα 33,31 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 6,37% στο 0,473933 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 8,72% στα 7,19 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 4,94% στο 0,060804 δολάριο και το Shiba Inu χάνει 5,97% στο 0,000012 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.