ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Ethereum… απειλεί το Bitcoin για την κορυφή των κρυπτονομισμάτων

08:10 - 15 Σεπ 2022 | Νομίσματα
To Ethereum… απειλεί το Bitcoin για την κορυφή των κρυπτονομισμάτων
Το Bitcoin θεωρείται ο… βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων και για χρόνια κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Τώρα, όμως, το Ethereum… απειλεί και το μεγαλύτερο βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα νιώθει όλο και περισσότερο την καρέκλα του να τρίζει.

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης, παίρνει μερίδιο αγοράς από το Βitcoin ενόψει της πολύ σημαντικής αναβάθμισης λογισμικού του, το λεγόμενο «Merge», που θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τη χρήση ενέργειας του blockchain του και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η κυριαρχία του Bitcoin, ή το μερίδιό του στην αγορά κρυπτονομισμάτων, έχει υποχωρήσει στο 39,1% από το φετινό ανώτατο όριο του 47,5% στα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων CoinMarketCap. Το Ethereum, από την άλλη, έχει σκαρφαλώσει στο 20,5% από 16%.

Σίγουρα έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να ξεπεράσει το Βitcoin ως το Νο.1 κρυπτονόμισμα, μια ανατροπή που είναι γνωστή στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων ως «the flippering». Έχει, πάντως, αρχίσει να βάζει σημαντικές βάσεις.

Όσον αφορά την τιμή, ένα Ethereum αξίζει τώρα 0,082 Βitcoin, κοντά στα υψηλά του Δεκεμβρίου του 2021 και πολύ πάνω από το χαμηλό του 2022 των 0,049 τον Ιούνιο.

Το Ethereum κερδίζει αξιοπιστία και οπαδούς

«Οι άνθρωποι βλέπουν τώρα το Ethereum ως ένα πραγματικά ασφαλές περιουσιακό στοιχείο επειδή έχουν δει την επιτυχία του δικτύου του και θεωρούν ότι ήρθε για να μείνει», δήλωσε ο Τζόζεφ Έντουαρντς, επικεφαλής οικονομικής στρατηγικής στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Solrise Finance, επισημαίνοντας ότι στην αγορά φαντάζει ως ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο κρυπτονόμισμα.

Η Συγχώνευση (Merge), που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μετά από αρκετές καθυστερήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη χρήση του blockchain, ενισχύοντας δυνητικά την τιμή του Ethereum, αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο σε μια ιδιότροπη αγορά όπως αυτή των κρυπτονομισμάτων.

Το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μεγάλου μέρους του οράματος «Web3», ενός Διαδικτύου όπου η κρυπτογράφηση βρίσκεται στο επίκεντρο, τροφοδοτώντας εφαρμογές που περιλαμβάνουν παρακλάδια κρυπτογράφησης, όπως αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και NFT, αν και αυτό το πολυδιαφημισμένο όνειρο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Το Bitcoin και το Ethereum έχασαν σχεδόν το μισό της αξίας τους φέτος λόγω ανησυχιών για υπερμεγέθη αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. Παρόλα αυτά, η προοπτική του Merge αρέσει στους επενδυτές, με το Ethereum να αυξάνεται πάνω από 65% από τα τέλη Ιουνίου. Το Βitcoin μετά βίας καταγράφει κέρδη την ίδια περίοδο.

«Θα δούμε το Ethereum να γίνεται πιο ελκυστικό σε ορισμένους επενδυτές που ανησυχούν για την κατανάλωση ενέργειας», δήλωσε ο Νταγκ Σβενκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Asset Research, αν και προειδοποίησε ότι είναι ακόμα πολύ πιο πίσω από το Βitcoin.

Δεν χάνει εύκολα τα σκήπτρα το Bitcoin

Η φθίνουσα κυριαρχία του Βitcoin στην τρέχουσα bear market των κρυπτονομισμάτων είναι μια απόκλιση από τους προηγούμενους κύκλους της αγοράς, όταν οι επενδυτές πουλούσαν λιγότερα token-altcoins υπέρ του πιο ρευστοποιημένου και αξιόπιστου Bitcoin.

Ωστόσο, η… εκθρόνισή του δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι μακράν το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα. Οι κύριοι επενδυτές που μπήκαν στην αγορά κρυπτογράφησης από το 2020 τείνουν να στρέφονται πρώτα στο Βitcoin, ως το πιο ρευστό και ευρέως διαπραγματεύσιμο token.

Η κεφαλαιοποίησή της αγοράς του στα 427 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσια από τα 210 δισεκατομμύρια δολάρια του Ethereum και όσοι επενδύουν στην αγορά πιστεύουν ακράδαντα ότι το πρώτο ψηφιακό νόμισμα παραμένει το χρυσό πρότυπο λόγω της περιορισμένης προσφοράς του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.