ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν πρόλαβε να… χαρεί το Bitcoin- Ξανά κάτω από $19.000

14:34 - 28 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Δεν πρόλαβε να… χαρεί το Bitcoin- Ξανά κάτω από $19.000
Η εντυπωσιακή άνοδος του Bitcoin αποδείχθηκε βραχύβια, καθώς την Τετάρτη (28/9) έπεσε ξανά κάτω από τα 19.000 δολάρια.

Την Τρίτη, το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα κατέγραψαν σημαντική άνοδο, πριν έρθει ξανά η κατάρρευση. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έφτασε ακόμα και σε υψηλό 12 ημερών στα 20.300 δολάρια, αλλά πλέον έχει πέσει ξανά κάτω από τα 19.000.

Η άνοδος και η πτώση του Bitcoin ήρθαν καθώς οι επενδυτές αρχικά πίστεψαν στον ιστορικά ανοδικό Οκτώβριο, αλλά σύντομα επανήλθαν οι φόβοι για τον πληθωρισμό και την ύφεση που ταλαιπωρούν τις αγορές περιουσιακών στοιχείων όλων των ειδών εδώ και μήνες.

Ο δείκτης Fear & Greed που δείχνει το γενικότερο συναίσθημα στην αγορά κρυπτονομισμάτων παραμένει στην περιοχή ακραίου φόβου.

Το μοτίβο της αγοράς κρυπτονομισμάτων ακολούθησε αυτό των αγορών μετοχών που σημείωσαν άλμα νωρίτερα μέσα στην Τρίτη πριν υποχωρήσουν. Ο βιομηχανικός Dow Jones, ο οποίος έχει εισέλθει σε bear market, έχει υποχωρήσει τουλάχιστον 20% από το προηγούμενο υψηλό του.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που φαίνεται όλο και πιο πιθανό να ρίξει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση. Οι απροσδόκητα ισχυρές αναφορές για παραγγελίες διαρκών αγαθών, οι οποίες μειώθηκαν λιγότερο από το προβλεπόμενο, και οι εκκινήσεις κατοικιών, είναι πιθανό να ενθαρρύνουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει την πρόσφατη πολιτική της για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο Νιλ Κασκάρι, πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Minneapolis, επανέλαβε τη δέσμευση της τράπεζας να αποκαταστήσει τη «σταθερότητα των τιμών».

Την ίδια ώρα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η γαλλική κεντρική τράπεζα την Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η ρύθμιση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) πρέπει να γίνει «προσεκτικά και επισταμένα», δεδομένου του περιορισμένου αντίκτυπού της στην πραγματική οικονομία. «Η δύσκολη περίοδος του DeFi δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα και στην ευρύτερη χρηματοπιστωτική σταθερότητα λόγω της έλλειψης δεσμών μεταξύ τους», είπε ο Πάουελ.

Καθώς το Bitcoin σκαρφάλωσε πάνω από τα 20.000 δολάρια την Τρίτη, ο ανώτερος αναλυτής αγοράς της Oanda, Έντουαρντ Μογιά, χαρακτήρισε την ανθεκτικότητά του «εντυπωσιακή». Αλλά ο Μογιά δεν ήταν καθόλου αισιόδοξος για τυχόν σημαντικές αυξήσεις τιμών στο εγγύς μέλλον. «Το Bitcoin δεν έχει καταλύτη για να επεκταθεί πολύ υψηλότερα, αλλά η σταθεροποίηση είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι για τους σταθερούς επενδυτές», είπε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin διολισθαίνει 6,37% στα 18.929,27 δολάρια, ενώ το Ethereum υποχωρεί σημαντικά 6,72% στα 1.295,19 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 6,33% στα 32,39 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 5% στο 0,432221 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 5,71% στα 6,33 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 3,79% στο 0,059772 δολάριο και το Shiba Inu χάνει 3,61% στο 0,000011 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.