ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείχνει…αντοχή το Bitcoin- Πάνω από $19.000- Κέρδη για τα κρυπτονομίσματα

14:29 - 29 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Δείχνει…αντοχή το Bitcoin- Πάνω από $19.000- Κέρδη για τα κρυπτονομίσματα
Στα «πράσινα» κινούνται τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Πέμπτη (29/9), με το Bitcoin να αντέχει παρά τις ασταθείς μακροοικονομικές συνθήκες και να διαπραγματεύεται πάνω από τα 19.000 δολάρια.

Πριν τρεις εβδομάδες, προτού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, προτού οι αποδόσεις των ομολόγων ανέλθουν σε υψηλά 15ετίας και η βρετανική λίρα πέσει, πριν ο βιομηχανικός Dow Jones βυθιστεί σε bear market, η Ρωσία κλιμακώσει την επίθεσή της στην Ουκρανία και οι προοπτικές μιας σοβαρής παγκόσμιας ύφεσης αυξηθούν εκθετικά, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση διαπραγματευόταν πάνω από τα 19.000 δολάρια.

Το όλο και πιο ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον δεν δείχνει τελικά, επισημαίνουν οι αναλυτές, να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό το Bitcoin. Το πόσο καιρό, βέβαια, θα παραμένει πάνω από αυτό το όριο παραμένει αβέβαιο, όπως και ο προηγουμένως θεωρούμενος ρόλος του ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό.

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε», δήλωσε η συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Defiance ETFs Σίλβια Γιαμπλόνσκι Sylvia Jablonski στο CoinDesk TV. «Πιστεύαμε ότι η κρυπτογράφηση θα ήταν αυτή το μεγάλο αντιστάθμισμα του πληθωρισμού. Θα ήταν ο νέος χρυσός και αυτό δεν λειτούργησε. Αποδείχθηκε ότι η κρυπτογράφηση συσχετίστηκε σε μεγάλο βαθμό με τις μετοχές, ιδιαίτερα με τις μετοχές υψηλής ανάπτυξης, Nasdaq».

Ανοδικά κινούνται και τα υπόλοιπα, γνωστότερα κρυπτονομίσματα.

Οι επενδυτές αναθάρρησαν με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ξεκινά να αγοράζει κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου για να αντιμετωπίσει την κρίση ρευστότητας στην αγορά. Η κίνηση δημιούργησε ελπίδες ότι και άλλες κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να εγκαταλείψουν σύντομα τις τρέχουσες επιθετικές νομισματικές πολιτικές τους μέσω των οποίων ελπίζουν να δαμάσουν τον πληθωρισμό.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της BοE Τζον Κάνλιφ είπε στο Συνέδριο Operations, Post Trade, Technology and Innovation στο Λονδίνο ότι οι χρηματοοικονομικοί κανόνες πρέπει να επεκταθούν στα κρυπτονομίσματα προτού ο κλάδος γίνει αρκετά μεγάλος ώστε να απειλήσει την ευρύτερη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ο ίδιος  έχει πει στο παρελθόν ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες για τη θέσπιση σαφών κανόνων για τα κρυπτονομίσματα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin ενισχύεται 3,22% στα 19.519,37 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 3,88% στα 1.342,61 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 4,68% στα 33,80 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 1,14% στο 0,436005 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 2,01% στα 6,45 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 1,20% στο 0,060443 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 1,11% στο 0,000011 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.