ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων-Το προσπαθεί για $19.500 το Bitcoin

14:47 - 30 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Ήπιες διακυμάνσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων-Το προσπαθεί για $19.500 το Bitcoin
Διαφορετικές τάσεις καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Παρασκευή (30/9), δείχνοντας περισσότερες αντοχές από τις μετοχές εν μέσω της δύσκολης οικονομικής, αλλά και γεωπολιτικής συγκυρίας.

Οι μετοχές επέστρεψαν στις απώλειες, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και για τα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin και το Ethereum μπορεί να υποχωρούν, αλλά το κάνουν ήπια προσφέροντας περισσότερο ενδιαφέρον στη συνεχιζόμενη συζήτηση εάν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα συνεχίσουν να συσχετίζονται με μετοχές, ιδιαίτερα από τον τομέα της τεχνολογίας.

«Η συσχέτιση του Βitcoin με τις μετοχές τεχνολογίας παραμένει, αλλά όχι τόσο έντονα κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κύκλου», έγραψε ο ανώτερος αναλυτής αγοράς της Oanda, Έντουαρντ Μόγια, επισημαίνοντας την απότομη πτώση του Nasdaq την Πέμπτη και την πρόσφατη ικανότητα του Βitcoin να διαπραγματεύεται κοντά ή πάνω από την υποστήριξη των 19.000 δολαρίων.

Οι επενδυτές επηρεάζονται από την τελευταία αναταραχή στην αγορά ομολόγων και μια έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που επιβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση με τον παραδοσιακό ορισμό του δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Οι αγορές συνέχισαν επίσης να παλεύουν με την οικονομική πολιτική της πρόσφατα εγκατεστημένης βρετανικής ηγεσίας για περικοπές φόρων και διευρυμένες δαπάνες για να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Οι αναλυτές του Ηνωμένου Βασιλείου ανησυχούν ότι οι κινήσεις θα επιδεινώσουν τον υψηλό πληθωρισμό του.

Αργά την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) Ρόστιν Μπέχναμ δήλωσε ότι η ρύθμιση υπό την ηγεσία του CFTC θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής ώθησης στην τιμή του Βitcoin. «Το Βitcoin μπορεί να διπλασιαστεί στην τιμή εάν υπάρχει μια αγορά που ρυθμίζεται από το CFTC», είπε στους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στη Νομική Σχολή του NYU.

Οι παρατηρήσεις του υπογράμμισαν μια ολοένα και πιο διαδεδομένη πεποίθηση για τη σημασία της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων.

Ο Γκρεγκ Τζόνσον, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού συμβούλου Rubicon Crypto, είπε ότι τα κρυπτονομίσματα πιθανότατα θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στα τρέχοντα επίπεδα έως ότου οι ρυθμιστικοί φορείς εκδώσουν σαφείς οδηγίες.

«Τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει στις αγορές κρυπτογράφησης έως ότου αποκτήσουμε... ρυθμιστική σαφήνεια. Αυτό θα επιτρέψει το επόμενο κύμα ουσιαστικής υιοθέτησης», επεσήμανε.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι η σαφής ρύθμιση θα ενθαρρύνει τις παραδοσιακές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να επεκταθούν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin υποχωρεί 0,12% στα 19.491,25 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,25% στα 1.337,19 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 1,01% στα 34,20 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 0,37% στο 0,434069 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί 0,04% στα 6,44 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 0,10% στο 0,060462 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 0,20% στο 0,000011 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.