ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: Υποχωρεί η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων μεταξύ των millennials

21:53 - 08 Οκτ 2022 | Νομίσματα
Έρευνα: Υποχωρεί η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων μεταξύ των millennials
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Bankrate έδειξε ότι οι Αμερικανοί millennials δεν ενθουσιάζονται πλέον τόσο με τα κρυπτονομίσματα όσο πέρυσι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 30% δήλωσε ότι αισθάνεται άνετα να επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό ήταν στο 50%.

Οι νεότερες γενιές, συμπεριλαμβανομένων των millennials και της Generation Z, είναι από τις πιο ενεργές δημογραφικές ομάδες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Η πρόσφατη έρευνα, ωστόσο, αποκάλυψε ότι οι πρώτοι είχαν χάσει μέρος του πάθους τους για τον τομέα.

Ο Τζέιμς Ρόγιαλ, δημοσιογράφος στην Bankrate, υπενθύμισε ότι περίπου το 50% των millennials των ΗΠΑ ένιωθαν άνετα να επενδύσουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πέρυσι, ενώ το ποσοστό αυτό έχει πλέον συρρικνωθεί στο 30%.

Κατά την άποψή του, το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος το 2021 δημιουργήθηκε λόγω των υψηλών τιμών όλων των εποχών που κατέγραψαν Bitcoin, Ethereum και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Πολλοί νέοι πίστευαν ότι μπορούσαν να «βγάλουν πολλά χρήματα γρήγορα», και γι' αυτό μπήκαν στην αγορά, εξήγησε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα βασίζονται στη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», όπου μπορεί κανείς να αποκομίσει κέρδη μόνο πουλώντας σε κάποιον που είναι πρόθυμος να πληρώσει υψηλότερη τιμή από την αρχική. Ως αποτέλεσμα, «θρυλικοί επενδυτές όπως ο Γουόρεν Μπάφετ» είναι επικριτές της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, επισημαίνει ο Ρόγιαλ.

Ακόμα, συνέστησε στους Αμερικανούς να επικεντρωθούν στο χρηματιστήριο, ειδικά στον δείκτη S&P 500, εάν θέλουν να διατηρήσουν τον πλούτο τους σε περιόδους οικονομικής κρίσης:

«Η τακτική αγορά ενός αμοιβαίου κεφαλαίου του δείκτη S&P 500 και στη συνέχεια η διατήρησή του ακόμα και σε περίοδο διακυμάνσεων των τιμών έχει χτίσει την περιουσία πολλών Αμερικανών εκατομμυριούχων».

Και ενώ οι τάσεις στις ΗΠΑ φαίνεται να έχουν αλλάξει τους τελευταίους αρκετούς μήνες, οι κάτοικοι άλλων χωρών (όπου η οικονομία κλονίζεται) έχουν δείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα.

Για παράδειγμα, ο ανησυχητικός ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και η πολιτική αναταραχή στην Αργεντινή και την Τουρκία έχουν ωθήσει ορισμένους ανθρώπους να επενδύσουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα σε stablecoins.

Οι millennials προτιμούν τα κρυπτονομίσματα παρά τα αμοιβαία κεφάλαια

Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη αυτό το καλοκαίρι από την επενδυτική εταιρεία Alto υπολόγισε ότι περίπου το 40% των Αμερικανών ηλικίας μεταξύ 26 και 41 ετών έχουν κάποια έκθεση σε κρυπτονομίσματα. Ο ίδιος αριθμός ατόμων παραδέχτηκε ότι επένδυσε σε μεμονωμένες μετοχές, ενώ λιγότερο από το 35% κατέχει αμοιβαία κεφάλαια.

Είναι ενδιαφέρον ότι τον Νοέμβριο του 2021, όταν το Βitcoin διαπραγματευόταν κοντά στην υψηλή τιμή όλων των εποχών των 69.000 δολαρίων, το 36% των millennials δήλωσαν ότι ήθελαν να λάβουν το μισό των μισθών τους σε κρυπτονομίσματα αντί για fiat.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.