ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβάλλει φόρο στα κρυπτονομίσματα η Πορτογαλία

22:04 - 10 Οκτ 2022 | Νομίσματα
Επιβάλλει φόρο στα κρυπτονομίσματα η Πορτογαλία
Η Πορτογαλία σχεδιάζει να προχωρήσει στη φορολόγηση των κερδών από κρυπτονομίσματα από το 2023, σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής για ένα από τα πιο φιλικά προς τα κρυπτονομίσματα κράτη της Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μέχρι σήμερα η Πορτογαλία δεν φορολογεί τα κέρδη από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εκτός εάν προέρχονται από επαγγελματικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει από το 2023, καθώς, όπως προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τα κέρδη από τα crypto που έχουν οι πολίτες για διάστημα μικρότερου των 12 μηνών θα φορολογούνται κατά 28%.

Τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού που διατηρούνται για περισσότερες από 365 ημέρες θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται από φόρους.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο πρέπει ακόμη να εγκριθεί στο κοινοβούλιο, αναφέρει ότι θα λογίζονται ως φορολογητέο εισόδημα και τα κέρδη από την έκδοση νέων κρυπτονομισμάτων και τις δραστηριότητες εξόρυξης.

Η κυβέρνηση θα εισαγάγει επίσης έναν φόρο 10% στη δωρεάν μεταφορά κρυπτονομισμάτων και έναν συντελεστή 4% στις προμήθειες που χρεώνουν οι brokers για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.