ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DBS Bank: Γιατί το Bitcoin παραμένει μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία

08:57 - 27 Οκτ 2022 | Νομίσματα
DBS Bank: Γιατί το Bitcoin παραμένει μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία
Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να μην διάγουν την καλύτερή τους περίοδο, αλλά οι υποστηρικτές τους δεν δείχνουν να απογοητεύονται. Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Σιγκαπούρης DBS Bank πιστεύει ότι το Bitcoin παραμένει μια άνευ προηγουμένου επενδυτική ευκαιρία, παρά τις ανησυχίες για την υψηλή αστάθεια στην αγορά κρυπτογράφησης.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης των ΜΜΕ, η DBS δήλωσε ότι η ικανότητα του Bitcoin να επεξεργάζεται συνεχείς συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται έναν κεντρικό αντισυμβαλλόμενο για την εκκαθάριση το καθιστά μια άνευ προηγουμένου… ιστορική ευκαιρία.

Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής και ανώτερος αντιπρόεδρος (SVP) της τράπεζας, Daryl Ho, επεσήμανε ότι το Bitcoin έχει μεγάλο ατού τη χρησιμότητά του, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά αξίας αποκεντρωμένα, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για κάποιον κεντρικό διαχειριστή.

«Οι περισσότερες από τις μεθόδους με τις οποίες διαπραγματεύεστε περιουσιακά στοιχεία απαιτούν ένα κεντρικό συμβαλλόμενο για την επαλήθευση της συναλλαγής. Άρα, (το Bitcoin) εξακολουθεί να είναι μια ευκαιρία που δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα fiat, καθώς αυτά εξακολουθούν να διοικούνται από κεντρικές τράπεζες», είπε.

Ο Ho έφερε ως παράδειγμα ανθρώπους που είχαν στην κατοχή τους ορισμένα «συμβατικά» περιουσιακά στοιχεία τον Φεβρουάριο, αλλά δεν μπορούσαν να τα ρευστοποιήσουν κατά βούληση, επειδή τα χρηματιστήρια έκλεισαν κάποια στιγμή. Αντίθετα, η αγορά Βitcoin είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο και θα τους επέτρεπε να αντλούν μετρητά και ρευστότητα ανά πάσα στιγμή.

Επεσήμανε επίσης ότι η αστάθεια του Bitcoin δεν επηρεάζει τη μοναδικότητα και τα οφέλη του. «Νομίζω ότι το Βitcoin είναι ακόμα μοναδικό είτε αλλάζει η τιμή είτε όχι. Αν κοιτάξουμε απλά και μόνο την τιμή, θα δούμε μεγάλη αστάθεια και αυτό δεν μας αφήνει να δούμε ξεκάθαρα τα οφέλη που προσφέρει στην πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Υψηλός όγκος συναλλαγών Bitcoin παρά τις καθοδικές τάσεις

Παρά τις τρέχουσες καθοδικές τάσεις στην αγορά κρυπτογράφησης, η DBS κατέγραψε ανάπτυξη στις δραστηριότητές της που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Τον Ιούνιο, ο κλάδος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, DBS Digital Exchange (DDEx), κατέγραψε σημαντική άνοδο στον όγκο συναλλαγών σε Βitcoin παρά το κραχ της αγοράς και την κατάρρευση του Terra-Luna τον Απρίλιο και τον Μάιο, αντίστοιχα.

Η DBS αποκάλυψε ότι οι θεσμικοί πελάτες της δεν ανησύχησαν για το κραχ. Αντίθετα, όπως είπε, ήταν απασχολημένοι αγοράζοντας Βitcoin σε φθηνότερες τιμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.