ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τίτλοι τέλους για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX- Κήρυξε πτώχευση Κύριο

17:52 - 11 Νοε 2022 | Νομίσματα
Τίτλοι τέλους για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX- Κήρυξε πτώχευση
Δεν ήταν αίσιο το τέλος για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, αφού παρά τις προσπάθειές του να εξασφαλίσει ρευστότητα, σήμερα Παρασκευή 11/11 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ανακοίνωσε πως εξαγοράζει το FTX, προκειμένου να του εξασφαλίσει ρευστότητα και να επανέλθει η σταθερότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Μετά τη μεγάλη δυσπιστία όμως στην αγορά και την κατακρύμνιση των κρυπτονομισμάτων στον απόηχο αυτής της κίνησης, το Binance ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πρόταση εξαγοράς, καθώς μετά από έλεγχο που έκανε συνειδητοποίησε, ότι υπήρχε κακή διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών.

Σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου το ανταλλακτήριο FTX δημοσιοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter την εν λόγω αίτηση πτώχευσης που υπέβαλλε βάσει του σχετικού νόμου των ΗΠΑ, ενώ ο CEO του FTX, ο Bankman-Fried αποχωρεί από τη θέση του CEO και θα τον διαδεχθεί ο John Ray III.

Nα σημειωθεί ότι η FTX είναι το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και έχει δει την αξία της να φτάνει έως και τα 31 δισ. δολάρια. Ο ίδιος ο Bankman – Fried είχε προσωπική περιουσία άνω των 20 δισ. δολαρίων. Ήταν ένα από τα πρόσωπα με την ισχυρότερη επιρροή στον χώρο των crypto ενώ μετά και από τις σημερινές εξελίξεις που δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρεία, το όνομά του θα ταυτίζεται για καιρό με μια μεγάλη περίοδο αστάθειας στα κρυπτονομίσματα.

H επενδυτική Alameda Research και περίπου 130 ακόμα συνδεδεμένες εταιρείες αποτελούν μέρος της διαδικασίας πτώχευσης.

{https://twitter.com/FTX_Official/status/1591071832823959552}

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 11 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.