ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χώρες που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από την κατάρρευση της FTX

10:38 - 24 Νοε 2022 | Νομίσματα
Οι χώρες που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από την κατάρρευση της FTX
Η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX έπληξε ιδιαίτερα την αγορά κρυπτονομισμάτων, με κάποιες χώρες να επηρεάζονται περισσότερο από άλλες.

Σύμφωνα με το CoinGecko, οι περισσότερες βρίσκονται στην Ασία, αφού οι Αμερικανοί επενδυτές χρησιμοποιούσαν το FTX.US, όχι το διεθνές ανταλλακτήριο που κατέρρευσε.

Βέβαια, όπως επισημαίνει το Cryptopotato, η κατάταξη είναι ελαφρώς παραπλανητική, καθώς οι 30 χώρες της λίστας επιλέχθηκαν με βάση τους μηνιαίους χρήστες και όχι το ποσό που χάνουν οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων σε κάθε χώρα.

Βέβαια, είναι λογικό ότι οι μεγαλύτερες βάσεις χρηστών θα επηρεάστηκαν και περισσότερο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του CoinGecko, στην κορυφή βρίσκεται η Νότια Κορέα, με το πιο σημαντικό μερίδιο επισκεψιμότητας 6,1%, που αντιπροσωπεύει 297.229 μοναδικούς μηνιαίους χρήστες κατά μέσο όρο που επισκέπτονται το FTX.com. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει πλέον επιταχύνει το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά, το Digital Asset Basic Act, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το 2023.

Δεύτερη σε αυτή τη λίστα είναι η Σιγκαπούρη, με 241.675 μηνιαίους χρήστες που αντιπροσωπεύουν το 5% της συνολικής επισκεψιμότητας στο FTX. Η έκθεση σημειώνει ότι το κλείσιμο της Binance στη Σιγκαπούρη τον Δεκέμβριο του 2021 είχε ως αποτέλεσμα μια στροφή προς την FTX.

Η τρίτη μεγαλύτερη βάση χρηστών βρίσκεται επίσης σε μια ασιατική χώρα, με την Ιαπωνία να αντιπροσωπεύει 223.513 μοναδικούς χρήστες κατά μέσο όρο που επισκέπτονται το FTX.com μηνιαίως. Ο ιαπωνικός κολοσσός επενδύσεων, SoftBank, επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια στην FTX νωρίτερα φέτος, όπως επισημαίνεται.

ftxcrashin

Η Ταϊβάν και η Ινδία είναι επίσης στην πρώτη δεκάδα, με τις ασιατικές χώρες στην πρώτη 15άδα να αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 25% των χρηστών του FTX.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ρωσία και Γερμανία, ενώ ακολουθεί η Τουρκία.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι τα ασιατικά ανταλλακτήρια έχουν ωφεληθεί από την κατάρρευση αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς τους. Η Binance έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς 7% και η OKX αύξησε το δικό της κατά 1,1% σε 13% συνολικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.