ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυστήριο με τα δισεκατομμύρια που έκαναν «φτερά» από το FTX

11:08 - 01 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Μυστήριο με τα δισεκατομμύρια που έκαναν «φτερά» από το FTX
Ο ιδρυτής του χρεοκοπημένου ανταλλακτήριού κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried, αρνήθηκε ότι προσπάθησε να διαπράξει απάτη, όσον αφορά στα δισεκατομμύρια που λείπουν από την εταιρεία του, ενώ παραδέχτηκε ότι έκανε σοβαρά διαχειριστικά λάθη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, στην πρώτη του δημόσια εμφάνισή του μετά την κατάρρευση του FTX και της θυγατρικής Alameda Research, ο Bankman-Fried είπε ότι «τα έκανε θάλασσα».

«Έκανα πολλά λάθη», υποστήριξε ο 30χρονος την Τετάρτη στη σύνοδο DealBook των New York Times, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν πράγματα που θα έδινα τα πάντα για να μπορέσω να κάνω ξανά. Ουδέποτε προσπάθησα να διαπράξω απάτη σε κανέναν».

Σε συνέντευξη στον αρθρογράφο των New York Times, Andrew Ross Sorkin, ο ιδρυτής της FTX, τόνισε: «Απέτυχα να δώσω σχεδόν αρκετή προσοχή στις θέσεις και τον κίνδυνο θέσης στο ανταλλακτήριο και ειδικότερα στην Alameda και... υποτίμησα ουσιαστικά πώς θα έμοιαζε η κλίμακα και η ταχύτητα της κατάρρευσης της αγοράς crypto».

Ο Bankman-Fried είπε ότι η FTX και η Alameda συνδέονταν «ουσιαστικά περισσότερο» από ό,τι προβλεπόταν και ότι απέτυχε να δώσει προσοχή στα «πολύ μεγάλα ανοίγματα» της Alameda. Είπε ότι δεν διοικούσε την Alameda και πρόσθεσε ότι «ήταν αγχωμένος για μια σύγκρουση συμφερόντων». 

«Υπάρχει μια ουσιαστική ασυμφωνία μεταξύ του τι ήταν τα αληθινά, ελεγμένα οικονομικά στοιχεία.. σε σύγκριση με τους πίνακες εργαλείων που είχαμε εμφανίσει για τον λογαριασμό της Alameda, οι οποίοι υπο-εμφάνιζαν σημαντικά το μέγεθος των θέσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.