ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FTX: Δύο στενοί συνεργάτες του Bankman-Fried ομολόγησαν την ενοχή τους

10:39 - 22 Δεκ 2022 | Νομίσματα
FTX: Δύο στενοί συνεργάτες του Bankman-Fried ομολόγησαν την ενοχή τους
Δύο εκ των στενότερων συνεργατών του ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, ομολόγησαν την ενοχή τους για απάτη και συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου crypto.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους FT, ο Damian Williams, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε τις δηλώσεις ενοχής και τις ποινικές κατηγορίες εναντίον της Caroline Ellison, πρώην διευθύνουσας συμβούλου της θυγατρικής εταιρείας της FTX, Alameda Research, και του Zixiao «Gary» Wang, συνιδρυτή της FTX.

Όπως διαβάζουμε στους Financial Times, η Ellison ομολόγησε την ενοχή της σε επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων αδικημάτων του δικαίου κεφαλαιαγοράς και της συνωμοσίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με μέγιστη ποινή φυλάκισης 110 ετών, ενώ ο Wang ομολόγησε την ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες απάτης, με μέγιστη ποινή 50 ετών.

Τα έγγραφα ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς δεν θα αντιταχθούν στα αιτήματα εγγύησης και των δύο κατηγορουμένων υπό ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης και της παράδοσης των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, καθώς αναμένουν την επίσημη ποινή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.