ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bitcoin… οδηγεί τον S&P 500- Η προφητική σύνδεση Κύριο

08:58 - 23 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Το Bitcoin… οδηγεί τον S&P 500- Η προφητική σύνδεση
Οι παραδοσιακοί επενδυτές της αγοράς που αναζητούν ενδείξεις για πιθανή αλλαγή τάσης από πτωτική σε ανοδική στις αμερικανικές μετοχές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά το Βitcoin.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση τείνει να… προηγείται των εξελίξεων όσον αφορά τα μεγάλα χρηματιστήρια κατά τουλάχιστον έξι εβδομάδες, σύμφωνα με ανάλυση προηγούμενων δεδομένων από την Delphi Digital.

«Η ιστορία δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, το Bitcoin φτάνει στην κορύφωση περίπου 48 ημέρες και έχει πέσει στον πάτο περίπου 10 ημέρες πριν από τον S&P 500», αναφέρεται στην προεπισκόπηση της εταιρείας για το 2023. «Τα τελευταία πέντε χρόνια, όλες οι σημαντικές ανατροπές τιμών του Bitcoin έχουν προηγηθεί εκείνων σε σημαντικούς δείκτες μετοχών», συμπληρώνει.

Αυτό δείχνει ότι το Βitcoin και τα κρυπτονομίσματα, γενικά, αντιμετωπίζονται από τους επενδυτές ως πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία από τις μετοχές. Όπως σημείωσε πέρυσι ο Eswar Prasad της Brookings Institutions, το Βitcoin έχει γίνει μια κερδοσκοπική επένδυση.

Ενώ τα εταιρικά θεμελιώδη μεγέθη και οι μακροοικονομικοί παράγοντες επηρεάζουν άμεσα τις μετοχές, η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν έχει ακόμη αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την παγκόσμια οικονομία. Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μέχρι τώρα, έχουν αποδειχθεί ότι ακολουθούν τις μακροοικονομικές εξελίξεις και εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ρυθμό επέκτασης της προσφοράς νομισμάτων fiat, κυρίως το αμερικανικό δολάριο και παράγοντες όπως ο πληθωρισμός που επηρεάζουν την πολιτική της Federal Reserve.

«Η αγορά κρυπτογράφησης είναι ένα από τα πιο καθαρά “στοιχήματα” για την παγκόσμια επέκταση της ρευστότητας και την υποβάθμιση του νομίσματος. Όχι μόνο επηρεάζεται από μακροοικονομικούς παράγοντες, αλλά όταν αλλάζουν οι συνθήκες της αγοράς, είναι συχνά η πρώτη που αντιδρά», σημειώνει η Delphi.

Το Bitcoin έφτασε στην κορυφή του, τα 69.000 δολάρια, στις 11 Νοεμβρίου 2021 ή 55 ημέρες πριν ο S&P 500 ξεπεράσει τις 4.818 μονάδες στις 4 Ιανουαρίου. Η κορύφωση του δείκτη στις αρχές του 2018 ήρθε 42 ημέρες αφότου η ανοδική πορεία του BTC έλαβε τέλος κοντά στα 20.000 δολάρια.

bitcoinsp500in

Τελευταία τροποποίηση στις 09:03 - 23 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.