ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα NFT… αναθάρρησαν τον Δεκέμβριο έπειτα από 8μηνο πτωτικό σερί

09:37 - 16 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Τα NFT… αναθάρρησαν τον Δεκέμβριο έπειτα από 8μηνο πτωτικό σερί
Αχτίδα… αισιοδοξίας για την αγορά NFT τον Δεκέμβριο του 2022, καθώς ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών έσπασε ένα αρνητικό σερί οκτώ μηνών πτώσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του The Block, ο όγκος συναλλαγών NFT αυξήθηκε κατά 13% τον Δεκέμβριο, φτάνοντας τα 549,5 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή για την αγορά NFT, η οποία είχε δει μια σταθερή μείωση του όγκου συναλλαγών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τον Τόμας Μπιάλεκ του «The Block», η αύξηση του όγκου συναλλαγών θα μπορούσε να αποδοθεί σε συνδυασμό παραγόντων.

Ένας από τους κύριους λόγους ήταν η «συλλογή φορολογικών ζημιών», μια στρατηγική που χρησιμοποιούν οι επενδυτές για να αντισταθμίσουν τις ζημίες στο κεφάλαιό τους με το να… ξεφορτώνονται πριν το τέλος του έτους περιουσιακά στοιχεία που τους προκάλεσαν ζημία. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται η συνολική φορολογική τους επιβάρυνση.

Επιπλέον, η αγορά NFT είδε να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για μερικά blue-chip πρότζεκτς, κυρίως τα Yuga Labs, δεδομένης της επερχόμενης εκδήλωσης «Trial of Jimmy the Monkey».

Δεν αρκεί για να φτάσει τα επίπεδα του 2021

Παρά την αύξηση του όγκου συναλλαγών σε μηνιαίο επίπεδο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δυναμική της αγοράς έχει πολύ μικρή σχέση με αυτήν έναν χρόνο πριν.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο όγκος συναλλαγών NFT έφτασε περίπου τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με την περσινή πτώση να καταδεικνύει πόσο πολύ είχε επηρεαστεί η αγορά NFT από τη συνολική ύφεση στην αγορά κρυπτογράφησης.

Οι… αναλαμπές

Πάντως, παρά τη συνολική ύφεση, η αγορά NFT σημείωσε ορισμένες αξιοσημείωτες επιτυχίες το 2022.

Τον Φεβρουάριο, ένα NFT που τα έσοδά του πήγαν στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, πουλήθηκε για 52,7 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η πώληση- ρεκόρ ανέδειξε τη δυνατότητα των NFT να χρησιμοποιηθούν και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.