ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Προτείνει σχέδια για τη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

11:57 - 01 Φεβ 2023 | Νομίσματα
Βρετανία: Προτείνει σχέδια για τη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων
Επίσημα σχέδια για τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων παρουσίασε το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, η κυβέρνηση πρότεινε μια σειρά μέτρων με στόχο να ευθυγραμμίσουν τη ρύθμιση των επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων με εκείνη των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση παρουσίασε χθες μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει τους κανόνες που θα στοχεύουν στους χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες και τους θεματοφύλακες που αποθηκεύουν κρυπτομομίσματα για λογαριασμό πελατών.

«Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε την οικονομία και να επιτρέψουμε την τεχνολογική αλλαγή και την καινοτομία — και αυτό περιλαμβάνει την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Αντριου Γκρίφιθ Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.

«Αλλά πρέπει επίσης να προστατεύσουμε τους καταναλωτές που ασπάζονται αυτή τη νέα τεχνολογία, διασφαλίζοντας ισχυρά, διαφανή και δίκαια πρότυπα».

«Η ύπαρξη ενός ρυθμιστικού οδικού χάρτη θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε με τη σειρά του στο CNBC ο Τζούλιαν Σόγιερ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας υπηρεσιών φύλαξης κρυπτονομισμάτων Zodia Custody που υποστηρίζεται από την Standard Chartered.

Ο Σόγιερ, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας fintech Starling και ηγήθηκε της διεθνούς επέκτασης της Gemini, είπε ότι ήταν επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί η «γενική ευθυγράμμιση μεταξύ των παγκόσμιων αγορών όσον αφορά την προσέγγιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προλάβει τις εξελίξεις, με τον νόμο της για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2024.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.