ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Κλοπές- ρεκόρ $3,8 δισ. το 2022

16:52 - 01 Φεβ 2023 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Κλοπές- ρεκόρ $3,8 δισ. το 2022
Ρεκόρ κλοπών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων καταγράφηκαν το 2022, καθώς σύμφωνα με έκθεση της Chanalysis οι χάκερς κατάφεραν να αποσπάσουν έως και 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα την παραπάνω έκθεση η δραστηριότητα αυξήθηκε σημαντικά τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν 32 επιθέσεις με λεία 775,7 εκατ. δολαρίων.

«Το 2022, έσπασαν τα δικά τους ρεκόρ για κλοπές», αναφέρεται στην έκθεση. Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται συνδεδεμένη με τις περισσότερες κλοπές. Από την πλευρά της, η χώρα έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για χάκινγκ και άλλου είδους κυβερνοεπιθέσεις.

«Δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι το χάκινγκ στα κρυπτονομίσματα είναι μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας», σημειώνεται στην έκθεση της Chainalysis.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Reuters, οι αμερικανικές αρχές πέρυσι κατάσχεσαν για πρώτη φορά 30 εκατ. δολάρια από χάκερ με σχέσεις με τη Βόρειο Κορέα. «Αυτές οι επιθέσεις θα γίνουν δυσκολότερες και λιγότερο αποδοτικές με κάθε έτος που περνά», προέβλεψε η Chainalysis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.