ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Συνεργασία Binance- φαρμακείων για πληρωμές φαρμάκων με κρυπτονομίσματα

10:13 - 15 Φεβ 2023 | Νομίσματα
Ουκρανία: Συνεργασία Binance- φαρμακείων για πληρωμές φαρμάκων με κρυπτονομίσματα
Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στην Ουκρανία, η ANC Pharmacy, ένωσε τις δυνάμεις της με την Binance για να επιτρέψει στους πελάτες να πληρώνουν για ιατρικά προϊόντα και προμήθειες σε κρυπτονομίσματα.

Το ανταλλακτήριο έχει παράσχει τις υπηρεσίες του στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Δώρισε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής και δημιούργησε μια κρυπτοκάρτα που προοριζόταν για Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η ANC Pharmacy ανακοίνωσε ότι οι πελάτες μπορούν πλέον να αγοράζουν ιατρικά προϊόντα με ψηφιακά νομίσματα αντί για fiat. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υποβάλουν την παραγγελία τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία κατέστη δυνατή έπειτα από συνεργασία με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτογράφησης στον κόσμο, την Binance. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή του ανταλλακτηρίου, να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο προϊόν, να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χρησιμοποιώντας το Binance Pay και να παραλάβουν το φάρμακο σε οποιαδήποτε τοποθεσία ANC που τους βολεύει.

«Πρώτα απ' όλα, η τεχνολογία Binance Pay γίνεται διαθέσιμη στα φαρμακεία στο Κίεβο. Φροντίζουμε την υγεία σας ενώ εσείς φροντίζετε το κρυπτονόμισμά σας», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Binance ήταν από τους πρώτους που ενίσχυσαν οικονομικά την Ουκρανία μετά την εισβολή των στρατευμάτων του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο. Διένειμε κρυπτονομίσματα αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει τους ντόπιους που επλήγησαν από τη στρατιωτική σύγκρουση και δημιούργησε μια διαδικτυακή πύλη δωρεών με το όνομα Ukraine Emergency Relief Fund.

Έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2.936 Bitcoin, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια.

Συνεργάστηκε επίσης με τον πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Contis για την κυκλοφορία της Binance Refugee Crypto Card. Η λειτουργία επιτρέπει στους αναχωρούντες Ουκρανούς να πραγματοποιούν συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και να ολοκληρώνουν πληρωμές σε λιανοπωλητές στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, οι οποίοι δέχονται συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Σκληρή στάση απέναντι στους Ρώσους

Αρχικά, υπενθυμίζει το CryptoPotato, η Binance δεν ήταν διατεθειμένη να «παγώσει» τους λογαριασμούς πελατών με έδρα τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι πολλοί δεν έχουν καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι αυστηρές νομισματικές κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία τον Απρίλιο άλλαξαν, όμως, τις τάσεις και η πλατφόρμα περιόρισε τις υπηρεσίες της σε Ρώσους κατοίκους των οποίων τα κρυπτονομίσματα υπερβαίνουν σε αξία τα 10.000 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.