ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Satoshi Nakamoto Dollar: Πρόταση για stablecoin βασισμένο στο Bitcoin

09:12 - 13 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Satoshi Nakamoto Dollar: Πρόταση για stablecoin βασισμένο στο Bitcoin
Ο Arthur Hayes, ο συνιδρυτής του BitMEX, πρότεινε ένα νέο stablecoin που βασίζεται στο Bitcoin: το δολάριο Satoshi Nakamoto. Στόχος είναι το stablecoin να είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε μεταβλητότητα του αμερικανικού δολαρίου (USD) και συνεπώς από τις τράπεζες.

Ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων BitMEX το ονομάζει Satoshi Nakamoto Dollar, από τον εμπνευστή του Bitcoin, ή, εν συντομία, NakaDollar (NUSD).

Το BitMEX έκανε μια σειρά από tweets στα οποία περιγράφει τον σκοπό του NakaDollar.

Ο Hayes θεωρεί ότι με την έμπνευσή του θα παρέχει μια υπηρεσία fiat tokenization που οι τράπεζες αρνούνται να προσφέρουν.

Ο λόγος είναι ότι τα αποκεντρωμένα stablecoins, θα εξαφάνιζαν τα τρισεκατομμύρια δολάρια που κερδίζει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα κάθε χρόνο από συναλλαγές και χρεώσεις συναλλάγματος.

Βασικά, σύμφωνα με τον Hayes, τα stablecoins θα πρέπει να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της κεντρικής και της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, με άλλα λόγια, θα πρέπει να εξαλείψουν τις τραπεζικές υπηρεσίες.

Πώς θα λειτουργούσε το NakaDollar

Συνεχίζοντας με τα tweets του για λογαριασμό του Hayes , το BitMEX εξηγεί ότι, σε αντίθεση με τα μεγάλα stablecoins USD που υποστηρίζονται από αποθεματικά, όπως το Tether (USDT) και το USD Coin (USDC), το προτεινόμενο NakaDollar δεν θα εξαρτάται από κανένα αποθεματικό USD.

Το NUSD αποσκοπεί να γίνει ένα stablecoin που να βασίζεται ειδικά σε έναν συνδυασμό short positions Bitcoin και αντίστροφων διαρκών ανταλλαγών USD.

Το NUSD θα διατηρήσει τη σχέση 1:1 με το USD μέσω μαθηματικών συναλλαγών μεταξύ του νέου αποκεντρωμένου αυτόνομου οργανισμού (DAO), του NakaDAO, των εξουσιοδοτημένων συμμετεχόντων (APs) και των ανταλλαγών παραγώγων.

Η πρόταση του Hayes έρχεται μετά τους νέους τριγμούς που προκάλεσε στην αγορά η κατάρρευση της φιλικής προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζας Silvergate.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.