ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλοφορεί και δεύτερη συλλογή NFT ο Τραμπ- «Ξεπούλησε» η πρώτη

09:01 - 20 Απρ 2023 | Νομίσματα
Κυκλοφορεί και δεύτερη συλλογή NFT ο Τραμπ- «Ξεπούλησε» η πρώτη
Την κυκλοφορία της δεύτερης συλλογής του NFT ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης του.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ στο κοινωνικό του δίκτυο Truth Social, η νέα συλλογή αποτελείται από 47.000 tokens (2.000 περισσότερα NFT από την πρώτη) που θα κοπούν στο δίκτυο Polygon, διατηρώντας την ίδια τιμή των 99 δολαρίων ανά token, όπως και στην προηγούμενη συλλογή.

Ο Τραμπ ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, παρόλο που θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή πώλησης της νέας συλλογής NFT λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στην αγορά, αποφάσισε να μην το κάνει επειδή ήθελε οι θαυμαστές και οι υποστηρικτές του να βγάλουν χρήματα και να «διασκεδάσουν κάνοντας το».

«Θα μπορούσα να είχα ανεβάσει την τιμή πολύ υψηλότερα και πιστεύω ότι θα είχε πουλήσει ακόμα καλά, με πολλά περισσότερα χρήματα να έρθουν σε μένα, αλλά δεν επέλεξα να το κάνω», έγραψε.

Ωστόσο, είναι πιθανό οι ιδιοκτήτες της αρχικής παρτίδας NFT να μην περνάνε και πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Κι αυτό γιατί η δημιουργία νέων tokens έριξε πλέον την χαμηλότερη τιμή της συλλογής. Σύμφωνα με το Coingecko, το φθηνότερο Trump NFT πήγε από 0,4 ETH σε κάπου κοντά στο 0,1 ETH μετά την ανακοίνωση.

Βέβαια, ο Τραμπ δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, αλλά, όπως επισημαίνει και το CryptoPotato, ο πραγματικός στόχος του είναι να παραμείνει ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ προετοιμάζεται για μια πιθανή προεδρική εκστρατεία, καθώς τα επιπλέον 2.000 tokens στη νέα συλλογή δημιουργούν τον αριθμό «47» που θα σήμαινε τη θέση του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια από την πώληση της πρώτης συλλογής NFT

Υπολογίζεται ότι ο Τραμπ κέρδισε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια από την πώληση της πρώτης του συλλογής, που κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου, με τιμή 99 δολάρια ανά NFT.

Περιλάμβανε διάφορες πτυχές της ζωής του και της προεδρικής του καριέρας σε 45.000 μοναδικά NFT, που πρόσφεραν διάφορες επιβραβεύσεις, όπως αυτόγραφα και δείπνα με τον πρώην πρόεδρο.

Ωστόσο, είναι ακόμα άγνωστο εάν οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ και ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος έχουν εκπληρώσει το μέρος της συμφωνίας, προσκαλώντας τους νικητές να απολαύσουν υπέροχα δείπνα σε πολυτελή εστιατόρια.

Το σίγουρο είναι ότι οι θαυμαστές και οι ακόλουθοι του πρώην Προέδρου συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν εκατοντάδες δολάρια για ένα κομμάτι της ψηφιακής του ζωής, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές και πληθαίνουν οι φήμες για τον Τραμπ.

Αν και το λανσάρισμα των NFT επικρίθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αλήθεια είναι ότι έτυχε καλής αποδοχής από την κοινότητα κρυπτογράφησης και τους θαυμαστές του, καθώς και τα 45.000 κομμάτια εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μια μέρα .

Σύμφωνα με τον Τραμπ, τα κεφάλαια από αυτή τη συλλογή δεν είχαν καμία σχέση με καμία πολιτική εκστρατεία, επομένως ο πρώην Πρόεδρος έβαλε στην… τσέπη ένα σημαντικό ποσό για προσωπική χρήση.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον για τα NFT του Τραμπ… εκτοξεύτηκε μόλις 12 ώρες μετά τη σύλληψή του με κατηγορίες για 34 αδικήματα που σχετίζονται με εμπορική απάτη για μυστικές πληρωμές στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.